Válogatott: Nem ültünk fel a himnuszunk alatti provokációnak – Szalai

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.06.14. 23:16
null
Szalai Ádám kedd este még nem tudta szavakba önteni, mit érez (Fotó: Árvai Károly)
Szalai Ádám a magyar válogatott csapatkapitányaként értékelt az Anglia ellen 4–0-ra megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzés után az M4 Sportnak.

 

„A himnuszunk alatti provokációra nem ült fel a közönségünk, kizárta ezt a tényezőt, és csak ránk koncentrált. Ami a meccset illeti, talán pár nap múlva el tudom mondani, mit érzek, most nem megy, nagyon boldog vagyok – mondta Szalai Ádám. – A tavalyi Eb után ez a négy mérkőzés,tényleg nehéz szavakat találni, a mai meccs nagyon kemény volt.”

„Az ember 35 évesen elgondolkozik, mennyi meccse lehet még a válogatottban. Ha ilyen meccsek becsúsznak a végére csapatkapitányként, és látja, hogy teljesen mindegy, ki játszik, mert az egész csapat ilyen teljesítményre képes, feleleveníti bennem, hogy itt vagyok tizenkét-tizenhárom éve. Amit Marco kinevezése óta művelt a csapat, főleg úgy, hogy nem világklasszisok alkotják, mint az angol, a német vagy az olasz válogatottat, egészen megdöbbentő, milyen csapat alakult ki.”

Szalai beszélt a szövetségi kapitányról is.

„Marco Rossi szerepe vitathatatlan, ő az edző, aki összerakja a csapatot, a taktikát, ő mondja meg, mit játsszunk labda ellen, mit játsszunk a labdával, és látszik is, hogy tényleg azt tesszük, amit kért. Ez az ő munkájának a gyümölcse, és félelmetes, milyen játékosok alkotják a csapatot, kik állnak be.”

A saját szerepét azonban nem akarta kihangsúlyozni.

„Felejtsük el az öltözői beszédet, itt nem erről van szó, hanem arról, hogy a játékosok be tudnak állni a sorba, és végig tudják hajtani a meccs minden percét.”

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
3. CSOPORT
4. FORDULÓ
ANGLIA–MAGYARORSZÁG 0–4 (0–1)
Wolverhampton, Molineux Stadion, 28 839 néző. Vezette: Turpin (francia)
ANGLIA: Ramsdale – K. Walker, M. Guéhi, Stones, R. James – Saka (Maguire, 85.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.), Gallagher (Mount, 56.) – Bowen (Sterling, a szünetben), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles (Nagy Á., 55.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai (Nego, 78.), Szoboszlai (Gazdag, 55.) – Szalai Á. (Ádám, 68.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Sallai (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)
Kiállítva: Stones (82.)

A csoport másik mérkőzésén
Németország–Olaszország 5–2 (Kimmich 10., Gündogan 45+4. – 11-esből, T. Müller 51., Werner 68., 69., ill. Gnonto 78., Bastoni 90+4.)

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2 5
4. Anglia4221–6–52
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik