Válogatott: Nem mutathatunk félelmet az angolok ellen – Rossi

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.09.01. 16:35
null
<p align="center">Marco Rossi says fans expect the Hungarian national team to look the British in the eye with courage (Photo: Attila Török/NS-Archive)</p>
A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Angliát fogadja a Puskás Ferenc Arénában vb-selejtezőn. A mérkőzést megelőzően Marco Rossi szövetségi kapitány és Schäfer András válaszolt az újságírói kérdésekre. 

Marco Rossi így vélekedik az angolok elleni mérkőzés előtt.

„Sosem könnyű megjósolni előre, hogy milyen fordulatokat tartogat számunkra az adott mérkőzés. Igyekszünk a legjobb tudásunk szerint felkészülni az angolokra, van már tapasztalatunk arról bőven, hogy milyen a papíron erősebb ellenfelek ellen játszani, s milyen nehézségekkel nézhetünk szembe. A csapatom már bizonyította, hogy megvan a megfelelő karaktere, képes félelem nélkül játszani. Taktikailag mindenképpen összeszedetten kell a pályára lépnünk, és nagyon fontos, hogy ne adjunk teret a félelemnek, még ha tudatában is vagyunk annak, hogy milyen erős az ellenfelünk. Ha csapatként tudunk dolgozni, akkor, ahogy az elmúlt tizenhat meccsünkön is láthattuk, képesek vagyunk bármire. Bármi is legyen az eredmény, a lefújás után a teljesítményünkkel, a hozzáállásunkkal elégedett akarok lenni. Ez az, amit a szurkolók is elvárnak tőlünk, hogy bátran nézzünk az ellenfeleink szemébe, s ne mutassunk félelmet a pályán.

Kitért arra, hogyaz eltiltottNagy Ádám pótlására megvan a megoldás,de hogy az elgondolása helyes-e, az csak a pályán derül ki. Ugyanez igaz a jobb szélső védőposztra, ahonnan Loic Nego és Lovrencsics Gergő is kiesett. Az Eb-ről lemaradó Szoboszlai Dominik viszont újra rendelkezésre áll.

„A csapat minősége nagymértékben nőtt az ő visszatértével. Elsősorban azt várom, hogy a támadások befejezésében tud pluszt adni a csapatnak. De ehhez nekünk helyzetbe kell hozni, erre fogunk törekedni.”

Azt is elmondta, miután Schön Szabolcs csak kedden érkezett meg az Egyesült Államokból, ő biztosan nem fog pályára lépni Anglia ellen.

Az angolokkal kapcsolatban felidézte Rossi, hogy csupán tizenegyesekkel maradtak alul az Eb-döntőben az olaszokkal szemben. Tisztában van az ellenfél értékeivel, erősségeivel: bármilyen helyzetből képesek előnyt szerezni, könnyen találnak nyílt tereket, a zárt játékhelyzetekben is tudnak érvényesülni, a pontrúgásokban is jók. Úgy véli, a FIFA-rangsorban elfoglalt negyedik helyüknél is nagyobb játékerőt képviselnek.

NÉZZEN BELE A VÁLOGATOTT SZERDAI EDZÉSÉBE!

Schäfer András a következőket mondta az angolok elleni vb-selejtező előtt.

„Mindig nagyon jó jönni a válogatotthoz, mintha hazajönnék. Jó volt ismét találkozni a srácokkal, akikkel leültünk, megbeszéltük az Eb-n történeteket, s megállapodtunk abban, hogy ezt nagyon jó kezdetnek vesszük, a pozitív dolgokat visszük tovább a vébéselejtezőkre. Mindhárom meccs kemény lesz, az angolok és az albánok elleni találkozó különösen fontos. Miután az Eb-n is nagynevű futballisták ellen játszottunk, így azon nem gondolkodunk, hogy az angol válogatottban kik szerepelnek. Remélem, a hangulat ugyanolyan lesz a Puskás Arénában, mint az Eb-n. A szurkolók az egyik legnagyobb fegyverünk, a FIFA-rendezvényeken még tiszta lappal indulunk, ezért arra szeretném kérni őket, amire a szövetségi kapitány is: kerüljék a rasszista rigmusokat, a huhogást. Ha legyőznénk az angolokat, az óriási lökést adna, de ha ez megtörténne, akkor is ugyanolyan alázattal kell hozzáállni a többi meccshez is. Jó Eb-szereplés ide vagy oda, a földön kell maradnunk, nem szabad elszállnunk.”

Arra is válaszolt, hasonlóan ünnepelne-e egy angoloknak lőtt gólt, mint tette azt a németek ellen.

„Valószínűleg, bárnem sírnám el magam, mikor lekerülök a földre, hanem ordítanék tovább. De mindegy, hogy ki szerzi a gólt, csak érjünk el jó eredményt.”

Végül arra is kitért Schäfer, hogy az átigazolási időszakban, illetve a vb-selejtezők előtt sem foglalkozott a klubváltással. Valamint azon sem gondolkodik, hogy az Eb után miért nem sikerült a magyar játékosoknak nagyobb klubokhoz igazolniuk.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Bogdán Ádám(FTC),Dibusz Dénes(FTC),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország)
Védők:Bolla Bendegúz(Grasshopper Club Zürich – Svájc),Botka Endre(FTC),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),SzalaiAttila(Fenerbahce – Törökország),Tamás Márk(Slask Wroclaw – Lengyelország)
Középpályások:Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),SchäferAndrás(DAC – Szlovákia),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország)
Támadók: Hahn János(Paksi FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár FC),Sallai Roland(Freiburg – Németország),Sallói Dániel(Sporting Kansas City – Egyesült Államok),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország),Varga Roland(al-Ittihad Kalba – Arab Emírségek)

Nagy Ádám sárga lapos eltiltás miatt nem játszhat Anglia ellen.

AZ ANGOL VÁLOGATOTT 24 FŐS KERETE
Kapusok: Sam Johnstone
(West Bromwich Albion),Jordan Pickford(Everton),Nick Pope(Burnley)
Védők: Trent Alexander-Arnold(Liverpool),Conor Coady(Wolverhampton),Reece James(Chelsea),Harry Maguire(Manchester United),Tyrone Mings(Aston Villa),Luke Shaw(Manchester United),John Stones(Manchester City),Kieran Trippier(Atlético Madrid – Spanyolország),Kyle Walker(Manchester City)
Középpályások: Jude Bellingham(Borussia Dortmund – Németország),Jordan Henderson(Liverpool),Jesse Lingard(Manchester United),Mason Mount(Chelsea),Kalvin Phillips(Leeds United),Declan Rice(West Ham United)
Támadók: Patrick Bamford(Leeds United),Jack Grealish(Manchester City),Harry Kane(Tottenham Hotspur),Bukayo Saka(Arsenal),Jadon Sancho(Manchester United),Raheem Sterling(Manchester City)

VB-SELEJTEZŐ, AZ I-CSOPORT SZEPTEMBERI PROGRAMJA
SZEPTEMBER 2., CSÜTÖRTÖK
20.45:
MAGYARORSZÁG–Anglia
20.45:Andorra–San Marino
20.45:Lengyelország–Albánia

SZEPTEMBER 5., VASÁRNAP
18.00:
Albánia–MAGYARORSZÁG
18.00:Anglia–Andorra
20.45:San Marino–Lengyelország

SZEPTEMBER 8., SZERDA
20.45:
MAGYARORSZÁG–Andorra
20.45:Lengyelország–Anglia
20.45:Albánia–San Marino

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia33 9– 1 +89
2. MAGYARORSZÁG32110– 4 +67
3. Albánia321 3– 2 +16
4. Lengyelország3111 7– 5 +24
5. Andorra33 1– 8 –70
6. San Marino33 0–10–100
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik