Válogatott: Nem lesz újonc a kezdőben – Rossi

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.23. 16:53
null
Marco Rossi látni akarja a fejlődést (Fotó: Dömötör Csaba)
A magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatót tartott Telkiben a csütörtöki Magyarország–Szerbia felkészülési mérkőzés előtt szerdán. Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: biztosan nem tesz be újoncokat a kezdőbe, és Szoboszlai Dominik lipcsei helyzete majdhogynem még jól is jön a válogatottnál. Botka Endre elárulta, hogy az újak nagyon könnyen be tudtak illeszkedni a keretbe.

 

„Biztos, hogy az újoncok közül senki sem játszik a kezdőcsapatban – mondta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Még a mai edzésen is meg akarom figyelni őket, és majd a szerbek elleni első félidő után döntöm el, hogy becserélem-e őket a második játékrészben.”

A felkészülésről:

„A szövetségi kapitányok között nem vagyok vele egyedül, hogy mindenre soha sincs elég idő. Ezért a játékosoktól maximális figyelmet, koncentrációt kértem. Videókkal bombázzuk őket, felhívjuk a figyelmüket, hogy milyen játékhelyzetekre figyeljenek. Hétfő óta csak egyszer tudtam teljes értékű edzést tartani, mivel sokan játszottak a hétvégén, regenerálódniuk kellett. Kevés az idő, de ki kell hozni belőle a legtöbbet. Bízom a srácokban.”

A szerbek erejéről:

„Egyetértek azzal a meglátással, hogy a szerbeknél nagy változás történt. Szerbia játékosállománya mindig nagyon erős volt, a játékosok topligákban szerepelnek, de a válogatott korábban kevésbé volt szervezett. Sztojkovics alatt pont az ellenkezője mondható el. Emlékszem rá, játékosként azon kevesek közé tartozott, akik zavarba tudták hozni Paolo Maldinit is. Edzőként is bizonyított. Egyenes ágon jutottak ki a vébére, miattuk játszik Portugália pótselejtezőt. Ez mindent elárul róla és a csapatról.”

„Nekem nem számít, hogy egy meccs barátságos vagy sem. Ha az ember egy nemzeti csapat edzője, különösen egy olyan fontos nemzeté, mint Magyarország, akkor nincs különbség. Minden meccsen ugyanúgy ki kell hozni magunkból a maximumot. Mondom is a játékosoknak, hogy amikor felöltik a válogatott mezt, akkor mindig ugyanolyan motiváltnak kell lenniük. A szerbek elleni is fontos meccs, mert látni akarom a fejlődést. Szeretném látni, hogy növekedési pályán vagyunk. Agresszív szerb válogatottról van szó, észnél kell lennünk.”

 

Szoboszlai Dominikról:

„Óriási konkurencia van a posztján. Gondolom, nem örül, hogy nincs túl sokszor a kezdőben, de a tegnapi edzés alapján mondhatom, hogy motivált, látszik rajta az akarás, teljesen odateszi magát. Mostanában nem kezd a Leipzigben, és ha ez erősítette a győzni akarását a válogatottban, akkor majdhogynem jobban is jártunk ezzel.”



„Nincs nagy tétje a mérkőzésnek, de nem lesz barátságos – jelentette ki Botka Endre. – A szerbeknek fantasztikus játékosaik vannak, megpróbáljuk a legjobb teljesítményünket nyújtani. A csapat önbizalma a helyén van. A játékunkat illetően össze kell rakni az apró részleteket, próbáljuk tovább vinni az eddig felépített játékot, amelyben apróbb módosítások elképzelhetők, de ezt szerintem csak mi vesszük majd észre.”

„Az újoncok közül mindenkinek sikerült beilleszkednie. Könnyen ment nekik, mert nagyon barátságos közegbe érkeztek. A legfontosabb, hogy a játékunk rendben legyen, hiszen készülünk a Nemzetek Ligájára.”

A MAGYAR KERET A MÁRCIUSI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők:
Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter
(Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Varga Kevin (Young Boys – Svájc)

A SZERB VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Predrag Rajkovics (Stade de Reims – Franciaország), Marko Dmitrovics (Sevilla – Spanyolország), Vanja Milinkovics-Szavics (Torino – Olaszország)
Hátvédek: Sztrahinja Pavlovics (FC Basel – Svájc), Sztefan Mitrovics (Getafe – Spanyolország), Nikola Milenkovics (Fiorentina – Olaszország), Uros Szpajics (Kasimpasa – Törökország), Milos Veljkovics (Werder Bremen – Németország), Matija Nasztaszics (Fiorentina – Olaszország), Filip Mladenovics (Legia Warszawa – Lengyelország), Mihailo Risztics (Montpellier – Franciaország), Aleksza Terzics (Fiorentina – Olaszország)
Középpályások: Nemanja Gudelj (Sevilla – Spanyolország), Nemanja Radonjics (Benfica – Portugália), Szasa Lukics (Torino – Olaszország), Marko Grujics (FC Porto – Portugália), Uros Racsics (Valencia – Spanyolország), Andrija Zsivkovics (PAOK – Görögország), Filip Kosztics (Eintracht Frankfurt – Németország), Szergej Milinkovics-Szavics (Lazio – Olaszország), Dusan Tadics (Ajax – Hollandia)
Támadók: Alekszandar Mitrovics (Fulham – Anglia), Luka Jovics (Real Madrid – Spanyolország)

A MAGYAR VÁLOGATOTT IDEI PROGRAMJA – SZEPTEMBERIG

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 24.

19.30: MAGYARORSZÁG–Szerbia (Budapest, Puskás Aréna)
Március 29.
20.45: Észak-Írország–MAGYARORSZÁG (Belfast, Windsor Park)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA, 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik