N-P. T. 2021.10.13 07:39 Frissítve: 2021.10.13 07:58

U21: Olyan volt a tempó a németek ellen, mint egy holland bajnokin – Kiss Tamás

Az U21-es Európa-bajnokság selejtezőjében Németország nem kegyelmezett, könyörtelenül kihasználta a magyarok védelmi hibáit, és 5–1-re nyert. A szegedi találkozó után Gera Zoltán szövetségi edzővel, a mieink gólját szerző Kiss Tamással, illetve az AC Milanban futballozó Kerkez Milossal beszélgetett az NSO Tv stábja.

 

Gera Zoltán szövetségi edző szerint egyértelmű, hogy jobb képességű ellenféllel találkoztak.

„A németek nem voltak rászorulva arra, hogy ilyen gólokat ajándékozzunk nekik. Nyomás alatt játszottunk egy jó csapat ellen, egyénileg kiváló játékosok. Könyörtelenül kihasználták a hibáinkat, úgyhogy nagyon sajnálom a mérkőzést. Voltak olyan időszakok, amikor jól játszottunk, voltak helyzeteink, de amíg nem tudunk maximálisan koncentrálni a védekezésnél, addig ilyen könnyű gólokat fogunk kapni.”

Videónkban arról is beszél, mennyire hiányzott a védelemből az A válogatottba Willi Orbán helyére felhívott Balogh Botond.

A magyarok gólját szerző Kiss Tamás szerint félénken kezdték a mérkőzést.

„Aztán az első két bekapott gól után ez megváltozott, felvette mindenki azt a bizonyos nadrágot, próbáltunk focizni, és a szünet előtti húsz-huszonöt perc nagyon jól sikerült. Kettő nullnál rúgtunk egy gólt, ami nagy lendületet adott a csapatnak, a félidő végén helyzeteket dolgoztunk ki, amelyekből be kellett volna rúgni egyet, és akkor talán még nagyobb lendülettel tudunk kijönni a második félidőre. De így is a miénk volt az első tíz perc, mert nagyon sok olyan lehetőségünk volt, amelyből gólt szerezhettünk volna. Sajnos ez nem sikerült, kaptuk helyette a harmadik gólt, ami nagyon elkerülhető lett volna, és három egynél már kicsit megroppant a csapat tartása.”

Videónkban az is szóba kerül, hogy olyan volt a tempó a mérkőzésen, mint a PSV elleni bajnokin csapatában, a Cambuurben.

Az NSO Tv videójában az AC Milan játékosa, Kerkez Milos arról is mesél nekünk: a nagycsapat edzésein mennyi segítséget kap a klub ikonjától, Paolo Maldinitől.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT

Magyarország–Németország 1–5 (1–2)

Szeged, Szent Gellért Fórum. Vezette: David Coote (angol)
MAGYARORSZÁG: 
Hegyi – Varju, Mocsi, Csontos (Csonka, 75.) – Kiss T., Baráth, Szűcs (Bukta, a szünetben), Szendrei (Csongvai, 83.), Kerkez – Skribek (Komáromi, 75.), Németh A. (Bárány, 75.). Szövetségi edző: Gera Zoltán
NÉMETORSZÁG: Philipp – Mbom (Beyer, 67.), Bauer, Thiaw (Bella Kotchap, 71.), Katterbach – Keitel (Bätzner, 71.), Stiller – Schade, Tillman (Knauff, 67.), Burkardt – Shuranov (Krauss, 59.). Szövetségi edző: Antonio Di Salvo
Gólszerző: Kiss T. (39.), ill. Schade (5., 90.), Tillman (32.), Shuranov (53.), Krauss (66.)

2021.10.18 20:51:25

Magyar válogatott BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Szögezzük le, a magyarok olasz szövetségi kapitánya távolról sem idióta, pontosan ismeri csapata és játékosai erényeit, gyengéit, és szent meggyőződésem, hogy kihozza a legtöbbet a jelenlegi állományból. Ahogyan azonban maga is többször hangsúlyozta: nem leszármazottja Houdininek, nem volt Harry Potter csoporttársa a varázslóiskolában, nem tud csodát tenni, abból főz, amije van.

2021.10.17 18:41:59

Magyar válogatott T. Z.

A 2012-es Magyarország–Izrael barátságos mérkőzés után büntetett az európai szövetség.

2021.10.16 21:38:16

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem létezik, hogy ami sok helyen működik, nálunk kivitelezhetetlen.

2021.10.15 22:40:42

Magyar válogatott KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Ha a mostanában oly kényes angolok legfőbb ütőkártyája egy minitranszparens az áthúzott térdeléssel, és ennek eltávolítására ők képesek szakmailag, de erkölcsileg is megkérdőjelezhető döntéseket hozni, azt nem biztos, hogy a magyar szurkolótábor nyakába kellene varrni.

2021.10.14 23:42:33

Magyar válogatott MILITÁR IVÁN

Az MLS-ben elért 16 gólja bravúros teljesítmény, köszönhetően az elővételezési képességének – videós elemzés.