nemzetisport.hu 2016.08.10 01:51 Frissítve: 2016.08.10 23:06

U19: győzelemmel debütált a kispadon az új német edző

Győzelemmel mutatkozott be szövetségi edzőként Michael Boris, az U19-es labdarúgó-válogatott múlt héten kinevezett szakvezetője.

 

Telkiben csapott össze Szlovénia korosztályos legjobbjaival a magyar U19-es válogatott – írja az mlsz.hu. Igaz, új edzője korábban is látta a magyar csapatot játszani, vezetőedzőként most először dolgozott együtt a német szakember a magyar fiatalokkal.

A meccs első felében nem találta játékát a magyar együttes, a szlovénok ránk erőltették az akaratukat, de hiába birtokolták a labdát, nem tudták gólra váltani a bizonytalanságunkat. Húsz perc után rendeztük a sorainkat, és fokozatosan átvettük a kezdeményezést.

Már az első félidőben megszerezhettük volna a vezetést, de ez csak a második félidőben sikerült, Kamarás György talált be a szlovén kapuba. A mérkőzés második felében kimondottan jól játszottunk, és több nagy helyzetet is kialakítottunk, ám újabb gól már nem született a mérkőzésen.

„Már korábban találkoztam a csapattal, de most szövetségi edzőként újra megtapasztaltam, hogy egy jó szellemiségű, sokat dolgozó társaság alkotja a válogatottat, ráadásul kiváló a csapatszellem is – mondta Michael Boris szövetségi edző a találkozó után az mlsz.hu-nak. – Fontos, hogy jó eredménnyel tettük meg az első lépéseket Örményország felé. Az első húsz percben Szlovénia volt jobb, de fokozatosan átvettük az irányítást, sőt, közel álltunk a vezetés megszerzéséhez. A második félidőben meg is szereztük a vezetést és több nagy lehetőségünk is volt a második gólra is. Mindig jó nyerni, de tovább kell dolgoznunk, főleg az első húsz perc játékán kell javítanunk. Csütörtökön pedig azokat a játékosokat is meg szeretném nézni, akik most kevesebb lehetőséget kaptak.”

U19-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Szlovénia 1–0
Magyarország:
Demjén Patrik – Szalai Attila, Nagy Zsombor, Tóth Bence, Szalai András, Szabó Bence (Kleisz Márk, 62.), Tömösvári Bálint (Ekker Milán, 74.), Vogyicska Bálint (Bayer Bence, 46.), Kamarás György (Pethő Bence, 74.), Takács Ronald (Keményffy Máté, 74.), Tóth Máté (Bíró Ákos, 62.)
G: Kamarás György (58.)

 

2021.09.13 19:04:52

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az egyetlen magyar aranylabdás futballistára néhány góljának felidézésével emlékezünk.

2021.09.14 21:26:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Volt idő, amikor szinte naponta együtt utaztunk a metrón a ma nyolcvan esztendeje született Albert Flóriánnal. Ő a Fradi-pályára ment, én a szerkesztőségbe. Beszélgettünk sok mindenről, de hiába éreztem, hogy elfogad, éppen olyan elfogódottság volt bennem, mint amikor egy kisgyerek találkozik az ideáljával.

2021.09.13 15:06:13

Magyar válogatott MILITÁR IVÁN

VIDEÓS ELEMZÉS. Válogatott tanulságok és az előrelépés lehetőségei a szeptemberi vb-selejtezők fényében.

2021.09.10 09:15:11

Magyar válogatott SZABÓ GÁBOR

Közeledett az olaszországi világbajnokság, és küszöbön állt az angolok elleni budapesti mérkőzés, amelyet okkal illethetünk a hiánypótló jelzővel.

2021.09.08 23:28:49

Magyar válogatott S. T. J.