U19-es Eb-selejtező: győzelemmel kezdett a magyar válogatott

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.06. 22:08
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Fehéroroszországot a hazai rendezésű Eb-selejtezős minitorna 1. fordulójában.
Sztojka Dominik szerezte a mérkőzés első találatát (Fotó: Dömötör Csaba)
 A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Sztojka Dominik szerezte a mérkőzés első találatát (Fotó: Dömötör Csaba) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!


Áramszünet miatt negyedóra csúszással kezdődött a mérkőzés. A magyar válogatott volt a kezdeményezőbb, de komoly lehetőségig nem jutott. A 18. percben Benczenleitnert buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, amit magabiztosan értékesített Sztojka Dominik (1–0). A folytatásban távoli lövésekkel próbálkozott a magyar csapat, de egyik sem volt igazán veszélyes. A félidő végén a vendégek ígéretes helyről végezhettek el szabadrúgást, de elakadt a sorfalban a labda – ezzel ért véget az első játékrész.

Remekül kezdte a második félidőt Tímár Krisztián együttese, a 48. percben Németh Dániel a tizenhatos bal oldaláról tekert a fehérorosz kapuba (2–0). Egy kontrát követően Németh háromgólosra növelhette volna a mieink előnyét, de lövése elkerülte a kaput. A 61. percben szépített Fehéroroszország, a csapatkapitány Kirill Zinovics a tizenhatoson belülről lőtt a magyar kapuba (2–1). A 72. percben hármat is cserélt a magyar válogatott, hét perccel később az egyik friss ember, Kerezsi Zalán életerős lövését védte a fehérorosz kapus. Az eredmény nem változott az utolsó húsz percben, a második kalapból sorsolt magyar válogatott így nagy lépést tett a továbbjutás felé. Folytatás szombaton, Észtország ellen.

„Remélem, sokan látták ezt a gólt, mert mutatja, hogy vannak magyar tehetségek”

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. CSOPORT, 1. FORDULÓ
FEHÉROROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–2 (0–1)

Győr, ETO-park
MAGYARORSZÁG: Senkó – Szujó, Csinger, Debreceni Á., Benczenleitner – Kovács Mátyás (Fodor P., 58.), Sztojka, Biben (Török Kevin, 90+2.) – Szendrei Á. (Kerezsi, 72.), Németh Dániel (Redzic, 72.), Nagy O. (Farkas Botond, 72.). Szövetségi edző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Zinovics (61.), ill. Sztojka (19. – 11-esből), Németh Dá. (48.)

A magyar válogatott szombaton 17 óra 45 perctől fogadja az észteket Gyirmóton, jövő kedden 15 órától Ausztria lesz az ellenfele Győrben. A csoport első két helyezettje jut a tavaszi elitkörbe. A 2022-es szlovákiai Eb-n nyolc csapat vesz részt.

A csoport másik mérkőzésén Ausztria 4–0-ra legyőzte Észtországot Gyirmóton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik