nemzetisport.hu 2014.02.20 08:32 Frissítve: 2015.03.13 03:12

U17: Pisont reméli, a hatalmas verés nem lesz megbélyegző

Pisont István, a magyar U17-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője reméli, hogy az olasz korosztályos együttestől szerdán Reggio Calabriában elszenvedett 6–0-s vereség nem bélyegzi meg a csapatot – igaz, a korosztály megmentéséhez szerinte új programtervre van szükség.

 

„Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy ennél a korosztálynál égető szükség van egy új programtervre, amely a kiválasztást, a nemzetközi tapasztalatszerzést célozza meg – mondta az mlsz.hu-nak Pisont István az olaszoktól elszenvedett 6–0-s vereség után. – Alapjaitól kell felépíteni a csapatot, ezért a következő fél évnek a tanításról, a megfelelő játékosok beépítéséről kell szólnia, mert véleményem szerint ez az egyetlen módja annak, hogy megmentsük a korosztályt. Nem szeretném, ha ez az eredmény megbélyegezné a válogatottat, mert az elmúlt egy év tükrében várható volt, hogy vereséget szenvedünk a rendkívül erős, összeszokott, az elitkörre készülő olaszoktól."

Pisont hozzátette: az volt a cél, hogy az öt hónapos szünet után mérkőzést játszó U17-es válogatott minden kerettagjának játéklehetőséget adjanak, mert csak így tudják megismerni az új játékosokat. Mivel a labdarúgók jelentős része korábban nem szerepelt a korosztályos nemzeti csapatban, ez némi kockázatvállalással járt.

„Ennek tudható be, hogy nem volt meg a szükséges összhang a csapatrészek között, nem működtek a biztosítások, és a szokásosnál több egyéni hiba csúszott be – folytatta Pisont. – A mérkőzés első félidejében egyébként nem volt jelentős különbség a két együttes között, de a második félidei változtatások után látszott, hogy az alapozás végén többen is messze vannak még a legjobb formájuktól, az olaszok pedig kíméletlenül kihasználták a hiányosságainkat."

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 6–0 (2–0)
Reggio Calabria
MAGYARORSZÁG:
Tóth Balázs (Gyollai Dániel, 46.) – Katona Máté, Kertai Máté, Csonka Bonifác, Fodor Ákos (Szatmári István, 46.) – Tajti Mátyás (Keresztes Bence, 65.), Erdei András (Haris Attila, 60.), Sallai Roland (Pávkovics Bence, 50.) – Damásdi Alex (Bíró Bence, 46.), Korozmán Kevin, Óvári Zsolt (Popov Patrik, 60.)

2021.10.27 22:49:42

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. S mert e válogatott volt nagyságunk emlékezetét mozgósítva rég átélt örömöt adott másfél esztendeig, a reményt meg a csillagos égig srófolta szinte, majd egyik pillanatról a másikra összeomlott, földolgozhatatlan traumát hagyva reánk, mindez racionális, lehetőség szerint egy okra visszavezethető magyarázatért kiált a szurkolói lélekben azóta is.

2021.10.21 21:44:24

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Túlnyomó többségük öregbítette a magyarság hírnevét.

2021.10.21 11:49:58

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN

Sajnos máig aktuális a kérdés, amelyet Miért vesztettünk? c. könyvének első oldalán feltesz L. Réti Anna.

2021.10.18 20:51:25

Magyar válogatott BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Szögezzük le, a magyarok olasz szövetségi kapitánya távolról sem idióta, pontosan ismeri csapata és játékosai erényeit, gyengéit, és szent meggyőződésem, hogy kihozza a legtöbbet a jelenlegi állományból. Ahogyan azonban maga is többször hangsúlyozta: nem leszármazottja Houdininek, nem volt Harry Potter csoporttársa a varázslóiskolában, nem tud csodát tenni, abból főz, amije van.

2021.10.17 18:41:59

Magyar válogatott T. Z.

A 2012-es Magyarország–Izrael barátságos mérkőzés után büntetett az európai szövetség.