Sportrádió: már húszezer belépő elkelt a görögök elleni meccsre

Vágólapra másolva!
2022.10.25. 20:50
null
Sipos Jenő (balra) és Szegő Tibor
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Szegő Tibor műsorvezető vendége Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője volt, aki beszélt arról, hogy megkezdődött a válogatott idei utolsó mérkőzésére a jegyértékesítés, szóba került az energiaválság és az is, hogy az MLSZ miképpen tudja segíteni a klubokat. Egyebek mellett arról is szó esett, hogy a Puskás Arénában sorra kerülő Európa-liga 2023-as döntőjével kapcsolatban UEFA-küldöttség járt Budapesten.

A magyar felnőtt férfiválogatottra az idén még két mérkőzés vár, előbb november 17-én Luxemburgba látogat a nemzeti tizenegy, majd három nappal később Görögország legjobbjait fogadja. Utóbbi meccsre hétfőn, előbbire kedden kezdődött a jegyeladás.

„A luxemburgi mérkőzésre 6500 forintba kerülnek a jegyek, erre a találkozóra egy vouchert vásárolhatnak a szurkolók, amit a későbbiekben válthatnak át a belépőre. Ami a görögök elleni mérkőzést illeti, hétfőtől már nem csak a szurkolói klub tagjai vásárolhatnak jegyet, és örömmel mondhatom, hogy már 20 000 belépő gazdára talált a november 20-i mérkőzésre a Puskás Arénába. A lelátók mindenki előtt nyitva állnak, szurkolóbarát jegyárak várják a nézőket: 3000 és 12 000 forint között kaphatók a belépők, és itt is a meccsjegy.mlsz.hu oldalon vehetik meg ezeket a drukkerek a személyi adatok megadása után” – fogalmazott Sipos Jenő, aki kitért az energiaválság okozta helyzetre is.

„Az MLSZ már korábban elhatározta, hogy segítséget nyújt a kluboknak. Tudni kell, hogy a klubok, sportszervezetek önálló gazdasági szervezetek, mindenkinek magának kell a problémát kezelni, de ebben segít az MLSZ. Például a szabályozók változtatásával, mint mondjuk a mérkőzések korábbi kezdési időpontjának meghatározásával, amiről egyébként már szeptember közepén döntött az elnökségünk. A csapatok az energiaválságra hivatkozva meghatározhatják, hogy mikor szeretnének játszani, és ezt nem akadályozzuk. Ilyen döntés az is, hogy a tao-keretek kapcsán is van lehetőség átcsoportosításra, vagyis akár rezsiköltségre is használhatják ezt az összeget. Az MLSZ célja, hogy minél több csapat élje túl a jelenlegi helyzetet, és ha ehhez a szabályozók enyhítésére van szükség, akkor ezt megtesszük” – jelentette ki a szóvivő.

A műsorban szóba került az Európa-liga jövő évi döntője is, amelyet a Puskás Arénában rendeznek, s amely miatt a közelmúltban az UEFA delegációja járt Budapesten.

„Jövő május végén lesz az Európa-liga döntője a Puskás Arénában, erre kezdődött meg a felkészülés a mostani látogatással. A megbeszélés elsősorban a televíziós közvetítésekről, a biztonsági kérdésekről szólt. El kell kezdeni a felkészülést például a repülőtér, a szállodák, a szurkolói zónák és a stadion közötti közlekedés biztosítására is. Sok olyan részletet el kellett kezdeni már most megbeszélni, amely végeredményben a szurkolókhoz el sem jut, de szükséges intézkedések ahhoz, hogy majd amikor eljön az ideje, minden zökkenőmentesen menjen” – árulta el Sipos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik