nemzetisport.hu
2017.08.17 18:02 Frissítve: 2017.08.18 14:54

Női válogatott: felkészülési mérkőzés az Eb-résztvevő ellen

Markó Edina, a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 28 játékosnak tartott kétnapos összetartást a hét elején. Hivatalossá vált, hogy a mieink szeptember 14-én a skótokkal játszanak felkészülési mérkőzést Telkiben – írja az mlsz.hu.

Markó Edina 28 játékosnak tartott kétnapos összetartást (Fotó: mlsz.hu)

 

Női A-válogatottunk szeptember 19-én megkezdi szereplését a világbajnoki selejtező sorozatban, rögtön az első meccsünket a friss Eb-ezüstérmes dánok ellen játsszuk. A Markó Edina vezette szakmai stáb célja, hogy a tétmérkőzések előtt a bő keretben számításba vett minden futballistával kapcsolatban naprakész információk álljanak rendelkezésre, ennek megfelelően az e heti, kétnapos felkészülés során tesztek, felmérések kaptak főszerepet.

Az összetartás robbanékonysági és gyorsasági felméréssel indult, majd a kedd délutáni edzésen egymás közti játék szerepelt a programban, szerdán pedig állóképességükről adtak számot a labdarúgók egy laktátmérést is tartalmazó yo-yo teszten.

„Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, maximális erőbedobással teljesítettek a két nap során, azonban az eredményeket a nemzetközi referenciaadatokkal összehasonítva látható, hogy van még miben fejlődniük. A tavasszal még a korosztályos válogatottban szereplők közül többen is jól teljesítettek, közülük néhányan eséllyel pályáznak a kerettagságra a tétmérkőzések előtt” – mondta Markó Edina az mlsz.hu-nak.

Közben hivatalossá vált, hogy a dánok elleni vb-selejtező előtt még egy felkészülési kilencven percen is pályára lép a válogatott, méghozzá a szintén Eb-résztvevő skótok ellen, Telkiben.

A skótokat láthattuk az Európa-bajnokságon is, nagyon erős ellenféllel szemben tarthatjuk a tétmérkőzések főpróbáját. Örülök, hogy velük találkozunk, mert a játékrendszerük közel áll a dánokéhoz, emellett rá leszünk kényszerítve a teljes erőbedobásra, ez a meccs sebességben, iramban és fizikailag is felkészít bennünket a dánok elleni selejtezőre – tette hozzá Markó Edina.

Az edzőtáborozás kerete:

Kapusok: Bíró Barbara (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC), Németh Júlia (Ferencvárosi TC), Farkas Katalin (Astra HFC), Barti Luca (Kóka FNLA)
Védők: Tálosi Szabina (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC), Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC), Boros Kinga (DVTK), Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC), Tóth Alexandra (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC), Rozmis Gabriella (Astra HFC), Sárosi Csilla (ETO FC Győr), Szabó Viktória (Ferencvárosi TC), Csigi Eszter (Ferencvárosi TC), Balogh Henrietta (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Középpályások: Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC), Vidovenyecz Anna (Ferencvárosi TC), Magyarics Zoé (FC Südburgenland-Oberwart), Nagy Ágnes (Ferencvárosi TC), Krascsenics Csilla (Astra HFC), Krascsenics Petra (Astra HFC), Öreg Cintia (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC), Gruber Brigitta (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC), Csiki Anna (Ferencvárosi TC), Csiszár Henrietta
Támadók: Siklér Kinga (Szombathelyi Swietelsky Haladás-Viktória FC), Kocsán Petra (Ferencvárosi TC), Sipos Lilla (ETO FC Győr), Süle Dóra (ETO FC Győr)

2023.01.28 08:17:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A válogatott Niessner Aladár ugyanabban a házban született, mint a nagy zeneszerző.

2023.01.26 23:09:59

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.01.26 22:34:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a történelmi Magyarország-jelképet.

2023.01.16 22:59:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Mészáros Ferenc, Bubu – így gondolom – az 1968–89 közötti, a világ közvetlen, majd tágabb élmezőnyéből lassan kiszoruló, de még reménnyel viselős magyar labdarúgás tán legszínesebb, egyértelműen magas színvonalat képviselő egyénisége volt.

2023.01.14 22:37:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kezdem a legegyszerűbbel, amikor a vetélytárs hibázik, ziccert hagy ki, későn lép közbe, elbotlik a labdában, és a balszerencsés mozdulatot a riporter kitörő örömmel köszönti, mintha a mieink érdeme lenne a másik bakija.