Minifutball: szétlövés döntött a mieink javára, megvan a negyeddöntő

Vágólapra másolva!
2022.06.08. 13:33
null
Már negyeddöntős a magyar válogatott (Fotó: Magyar Minifutball-szövetség)
A magyar minifutball-válogatott 1–1-es döntetlent követően szétlövésben győzte le Szerbiát a kassai Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A mieink ezzel a sikerrel bejutottak a legjobb nyolc közé. 

 

Nagy Lajos tanítványai a csoportkör első fordulójában Portugália ellen nyertek 5–0-ra, majd az Ukrajna elleni 2–0-s vereség következett. Az utolsó fordulóban Törökország legjobbjait verték meg, könnyed játékkal 8–0-ra, így a D-csoport második helyén végeztek.

A nyolcaddöntőben egy nagyon erős, még veretlen ellenfél várt rájuk: a szerb csapat. Déli szomszédaink a Moldova elleni 1–1-es döntetlennel kezdtek, majd Franciaországot verték meg 3–1-re, s a csehek elleni 4–1-es győzelemmel harcolták ki a továbbjutást, csoportelsőként.

A magyar válogatott a Tajti, Juhász, Bozsoki, Czvitkovics, Csoszánszki, Dunai kezdőhatossal lépett pályára.

A mérkőzés tapogatózó játékkal indult, érezni lehetett a feszültséget, egyik csapat sem vállalt felesleges kockázatot. A szerbek fizikális játéka, mely a csoportmeccsek alatt is jellemezte őket, nehézkessé tette mieink támadásépítését.

Az első negyedóra után, komoly lehetőség egyik fél előtt sem adódott. A 17. percben aztán felpörögtek az események, Djordje Celin lövését védte Tajti Bence, majd Nikola Tomics próbálkozása kerülte el a magyar kaput. Egy perccel később Sós Márkó és Barabás Miklós helyzetei jelentették az első komoly magyar lehetőségeket. A 23. percben egy szabadrúgás után jutott el a labda a szerb csapatkapitány Goran Nedics elé, aki egy az egyben találta magát a kapussal, de lövése után Tajti hárítani tudott.

Az első félidő több lehetőséget már nem hozott, gól nélküli döntetlennél mehettek az öltözőbe a felek.

A második félidő nem is indulhatott volna jobban a Nagy-csapat számára Dunai András bedobására Juhász Roland érkezett, és a tehetetlen kapus feje fölött a hálóba fejelt, megszerezve ezzel mieink számára a vezetést. A magyar gól után felélénkült a mérkőzés, a szerbek támadó szellemben kezdtek el játszani, először a kapufa, majd egy ziccer után Tajti mentette meg válogatottunkat a kapott góltól.

A 40. percben már Tajti sem tudott segíteni társain, amikor is Csedomir Tomcsics lövése utat talált a hálóba, ezzel Szerbia egyenlített. A találkozó végéhez közeledve nagy lehetőségek adódtak mindkét oldalon, előbb a szerb kapus próbált betalálni az üresen tátongó magyar kapuba, majd Csoszánszki Dávid lövése ment épphogy csak mellé. A 48. percben Barabás Miklós járt közel a vezető gól megszerzéséhez, nagyszerű összjáték után lövése a kapufáról hagyta el a játékteret. Az utolsó perc is óriási izgalmakat hozott, két szabadrúgás után is betalálhattak volna a mieink, előbb Sós lövése után a kapufára pattant a labda, majd Csoszánszki is pontrúgás után veszélyeztetett, de a kapus hárítani tudott. A rendes játékidőben több gól már nem esett, így 11 lett a vége.

Következett a szétlövés, amit a mieink bírtak jobban idegekkel. A magyar válogatott részéről Csoszánszki, Suscsák és Sós is betalált A szerbek második büntetőjét Tajti védte, így az utolsó pillanatokig izgalmakkal teli csatát Nagy Lajos együttese vívta meg győztesként.

Válogatottunk a Montenegró–Kazahsztán mérkőzés győztesével játszik a csütörtöki negyeddöntőben.

MINIFUTBALL EURÓPA-BAJNOKSÁG, KASSA
NYOLCADDÖNTŐ
Magyarország–Szerbia 1–1 – szétlövés után 3–2
Gólszerző: Juhász R. (28.), Tomcsics (40.)

A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Bohony Bálint, Tajti Bence
Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Bita László, Bozsoki Imre, Csoszánszki Dávid, Czvitkovics Péter, Dunai András, Fülöp Viktor, Juhász Roland, Kovács Gergely, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Sós Márkó, Suscsák Máté

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik