Labdarúgás: Petry Zsolt sincs egyedül, mindannyian vele vagyunk – Orbán Viktor

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.04.09. 12:58
null
Orbán Viktor kiállt a Herthától a héten menesztett kapusedző, Petry Zsolt mellett (Fotó: Imago, archív)
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a nyári Európa-bajnokságról és a Hertha BSC-től a Magyar Nemzetnek adott interjúja miatt menesztett Petry Zsoltról is szót ejtett.

 

Orbán Viktor a részben hazai rendezésű, júniusban kezdődő Európa-bajnoksággal kapcsolatban leszögezte, mindenki, aki regisztrált, addigra megkapja az oltást és részt vehet az Eb-n.

„Mire oda eljutunk , addigra mindenki, aki regisztrált, meg fogja kapni az oltást, így lehetőség lesz arra, hogy a védettségi kártyával az érdeklődők részt tudjanak venni ezen az eseményen” – fogalmazott az Eb-vel kapcsolatban a miniszterelnök.

Orbán Viktor kérdésre válaszolva Petry Zsolt ügyéről is beszélt, mint ismert, a kapusedzőt a héten menesztette a Hertha BSC, miután politikai véleményt fogalmazott meg a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Itt most állásvesztéssel büntettek egy embert azért, mert nem azt gondolja, amit egyesek helyesnek vélnekfogalmazott Orbán Viktor. – Azonban az elvi kérdéseken túl, ami igazán fontos, hogy itt egy magyar emberről van szó. Magyarország ma azért harcol, hogy egy komoly, erős és sikeres ország legyen. Akkor lesz Magyarország komoly, erős és sikeres, ha bizonyos törvényeket betart, felismer, elismer és követi ezeket. Az egyik ilyen törvény, hogy egyetlen magyar sincs egyedül. Petry Zsolt sincs egyedül, mindannyian vele vagyunk."

A miniszterelnök arra is utalt, hogy Petry Zsolt súlyos következményekkel járó megszólalásában Gulácsi Péter korábbi politikai állásfoglalására reagált:

„A nemzeti válogatottal összefüggésben alakult ki ez a helyzet, hiszen a kapusunk pedig az ellenkező irányba tett nyilatkozatot. Nekünk a nemzeti csapataink különösen fontosak, a csapatsportok békés körülmények között a történelmi győzelem lehetőségét adják. Ezért a válogatott sportolóinkra nem egyszerűen sportolóként tekintünk, hanem mint a lányainkra és a fiainkra – ők mi vagyunk. Ezért nem lényegtelen, milyen állapotok vannak egy-egy válogatott háza táján, és minden ilyen vita megbontja az egységet. Márpedig a csapatként sikeres fellépés első számú előfeltétele az egység. Most az egység megbomlott. Megbomolhatott a csapaton belül és ha nem figyelünk oda, akkor megbomolhat a csapat és a szurkolók között is. Ilyenkor egy feladat van, helyre kell állítani az egységet, erre van egy fantasztikus szövetségi kapitányunk és van egy fantasztikus csapatkapitányunk, Szalai Ádám. Most az ő munkájuk minőségén múlik a következő hetek, hónapok sportsikere, labdarúgósikere, hogy ennek a két embernek sikerül-e megvédeni a csapatot, fenntartani és ha kell megvédeni az egységet. Ehhez sok sikert kívánok nekik!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik