nemzetisport.hu 2013.10.14 18:09 Frissítve: 2015.03.28 01:08

Holland-magyar: Az öngólt leszámítva nem játszottam rosszul - Devecseri

Devecseri Szilárd számára nem volt leányálom négygólos hátránynál beszállni, de kifejezetten élvezte a felfokozott hangulatot, és úgy érzi, öngólja ellenére nem játszott rosszul. A Haladás védője klubja hivatalos oldalának nyilatkozott.

„Négygólos holland vezetésnél nem volt leányálom beállni – nyilatkozta Devecseri Szilárd. – Ennek ellenére örültem, hogy pályára léphettem, cseppet sem izgultam, sőt, kifejezetten élveztem az elképesztő hangulatot, a remek körülményeket, és azt, hogy világsztárok ellen bizonyíthattam. Szerintem jól is szálltam be, első megmozdulásommal leszereltem Arjen Robbent, majd megelőztem egy csapattársát is. Sajnos, az öngólommal mindent lerontottam. Az ominózus  beadásnál éreztem, hogy Robben mögöttem van, ezért szögletre akartam fejelni a labdát. Úgy éreztem, hogy jóval a kapu vonalán túl állok – nagyot tévedtem.”

„Szörnyű érzés volt, amikor a hálóba vágódott a labda, nem akartam hinni a szememnek, a földre rogytam. Odajött hozzám Robben, és vigasztalásként megpróbált felhúzni. Nem fogadtam el a segítséget, nem akartam kimutatni, hogy megtörtem. Mert egy kicsit bizony megtört az öngól, ezután nem úgy ment a játék, mint előtte. Hibáztam, de már nem tudok mit csinálni, muszáj továbblépnem. Nem olvasgatom a különböző internetes hozzászólásokat, azért eljutnak hozzám a vélemények, tudom, sokan bűnbaknak kiáltanak ki. Erre azt tudom mondani, hogy a szerencsétlen öngólt leszámítva nem játszottam rosszul, másrészt ha kiélezett szituációban, szoros eredménynél hibázok ekkorát, sokkal rosszabb lenne a helyzet. A hollandok egyébként nem is sebességben, hanem elsősorban gondolkodásban voltak gyorsabbak nálunk. Szombaton hazajöhettünk, ismerősök barátok vigasztaltak, biztattak, mondván nem miattam kaptunk nyolc gólt, csináljam tovább a dolgomat, és Artner Tamás is felhívott. Úgy hallottam, Kuttor Attila, az Illés Akadémia edzője játékosainak azt mondta, minden akadémistának kívánja, hogy világsztár segítse fel. Nagyon sajnálom, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondott, sokat köszönhetek neki, nála lettem válogatott. Ha úgy látta korrektnek, hogy távozik, azt el kell fogadni. Nekünk pedig el kell felejtenünk a múltat, és meg kell vernünk Andorrát. Amíg halvány esélyünk van a második helyre, nem szabad feladnunk, de a sorsunk már nem a saját kezünkben van.”

„Elmondtam Devének, most kell profinak lenni, felejtse el, ami pénteken történt – mondta Artner Tamás, a Haladás edzője. – Előfordul az ilyen hiba, ráadásul a gól már nem osztott, nem szorzott. Amit előtte és utána csinált az viszont nem volt rossz, az ő oldaláról ritkán adtak be a hollandok. Persze, azt is hangsúlyoztam, ilyen hibát még egyszer nem szabad elkövetnie.”

Devecseri öngólja a hollandok ellen

 

2021.07.20 14:03:05

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Noha a magyar futballválogatott gyengélkedett, a vezetők nem mondták le a brazilok riói meghívását.

2021.07.15 22:41:39

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Mészöly Kálmánban mintha a tárt karú szeretet hajlamát, s a fékezhetetlen – nem rossz értelemben vett! – „dúvadságot” gyúrta volna össze a Teremtő, ami így egyben a lebírhatatlan életörömöt, életakaratot mutatja nekünk.

2021.07.15 22:14:35

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy csakhamar kettő lesz az egyből.

2021.07.14 23:11:43

Magyar válogatott KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Tökéletesen behatárolható a profi labdarúgásban betöltött szerepe.