Gyász: Handel Györgyöt Máltán is gyászolják

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.17. 18:28
Mint beszámoltunk róla, 61 éves korában koronavírus-fertőzésben elhunyt az MTK korábbi labdarúgója, Handel György. Az egyszeres magyar válogatott csatár több mint öt évet légióskodott Máltán, ahol még mindig jó szívvel emlékeznek rá.

A Replay televíziós program Facebook-oldalán olvasható máltai nyelvű visszaemlékezésre a műsorvezető, Charles Camenzuli hívta fel a figyelmünket.

Az NB I-es pályafutása alatt összesen 186 mérkőzésen 39 gólt szerző Handel György 1991-ben szerződött a máltai St. Andrews FC-hez, majd két idény után a Nadur Youngsters FC-hez igazolt át – utóbbi együttes színeiben két idény alatt 43 gólt szerzett, ezzel a mai napig őt tartják a klub történetének egyik legjobb játékosának.

Újabb két év elteltével az Oratory Youths FC játékosa lett, később játszott a Gozo FC-ben, a Lija Athletic FC-ben és a Qormi FC-ben is.

A beszámoló szerint Handel – aki a válogatottban egyszer szerepelt: 1987. szeptember 23-án Garami József szövetségi kapitány csereként küldte be a Lengyelország elleni Eb-selejtezőn – volt az egyik első légiós a szigeten, és azóta is jó szívvel emlékeznek rá és a góljaira.

A Blikk beszámolója szerint néhány héttel ezelőtt Handel édesapjának a szervezetét is legyőzte a koronavírus-fertőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik