MLSZ: közös megegyezéssel távozik a női szövetségi kapitány

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 14:56
Kratz három évig irányította a válogatottat (Fotó: Koncz Márton)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontotta a női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Margret Kratz szerződését. Utódjáról hamarosan dönt az MLSZ elnöksége.

 

Az MLSZ közleménye szerint a német szakember irányítása alatt „az elmúlt három évben a magyar női válogatott szintet lépett, a reálisan indokolható vereségek mellett számos értékes győzelmet aratott és közelebb került a nemzetközi elithez”.

A magyar válogatott a Nemzet Ligájában a B-ligában a második helyen végzett, a rájátszásban aztán az európai élmezőnyhöz tartozó Belgiumtól két vereséget szenvedett. A szövetség honlapja közleményében sikeresnek értékeli a válogatottnál végrehajtott fiatalítási folyamatot és kiemeli, hogy jelenleg 14 válogatott játékos futballozik külföldi csapatokban – néhányan közülük európai élcsapatokban.

"Boldog és elégedett vagyok, hogy három évvel ezelőtt elvállaltam ezt a feladatot. Sok jó embert ismerhetem meg itt, és remélhetőleg sok tudást át tudtam adni, miközben én is sokat tanulhattam Magyarországtól és a szövetségtől. Nagyon szerettem a csapatban végzett munkámat, amelyet nagy örömmel és lelkesedéssel végeztem, ugyanakkor a szakmai kihívások egyre nehezebbé váltak, a családomtól való távollét és az ezzel járó honvágy egyre erősebb lett, ami együttesen teherré vált számomra. Azt gondolom, hogy pontosan itt az ideje a távozásnak, hiszen egy nagyszerű, stabil és mentálisan erős csapatot hagyok magam mögött. Nagyszerű dolgokat értünk el együtt, és a csapat az elmúlt három évben jól láthatóan előrelépett. Természetesen figyelemmel fogom kísérni a magyar csapat teljesítményét, és szurkolok, hogy jól szerepeljen az Európa-bajnoki selejtezőkön. Tapasztalataimmal, segítségemmel és nemzetközi kapcsolataimmal továbbra is a volt játékosaim és edzőtársaim rendelkezésére állok majd” – idézi az mlsz.hu a távozó kapitányt

A 62 éves német szakember volt a magyar női válogatott első külföldi szakvezetője, utódjáról hamarosan dönt az MLSZ elnöksége. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik