Egy ír lap szerint Marco Rossi meghívót „küldött” a Championship gólkirályjelöltjének

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.14. 20:21
null
Szmodics ihletett formában futballozik a 2023–2024-es Championship-idényben (Fotó: Getty Images)
Az Irish Examiner egyik újságírója, John Fallon vasárnapi cikkében tényként közölte, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta a magyar válogatottba a Blackburn bomba formában futballozó támadó középpályását, Sammie Szmodicsot.


„Útlevélproblémák és vállsérülés miatt nem volt még ír válogatott Sammie Szmodics, ezt használná ki a magyar válogatott, Marco Rossi ugyanis meghívta őt az Európa-bajnokságra készülő csapat következő keretébe”
– olvasható az Irish Examiner vasárnapi cikkében.

A Blackburn 28 esztendős támadó középpályása ebben az idényben 25 bajnokin 16 gólt és 3 gólpasszt jegyzett eddig, ráadásul vezeti a Championship góllövőlistáját. Szmodicsot először 2021-ben hívták be az ír válogatott keretébe (az Andorra és Magyarország elleni felkészülési mérkőzésre), ám akkor sérülés miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni, később pedig útlevélproblémái voltak.

Ebből kifolyólag az ír válogatott mezét még egy alkalommal sem húzta magára, tehát csatlakozhat más nemzeti együtteshez. És hogy honnan a magyar szál? Nos, a Blackburn játékosának az egyik nagyapja magyar származású.

Szmodics egyébiránt a Colchesternél nevelkedett, majd a Braintree-t, a Bristol Cityt és a Peterborough-t megjárva jutott el a Blackburnig. Eddigi legjobb idényében 15 gólt és 8 gólpasszt szerzett a League One-ban – ezt már most túlteljesítette. A Transfermarkt adatai szerint 4.5 millió eurót ér.

A hír apropóján megkerestük a Magyar Labdarúgó-szövetséget, amely így válaszolt: „A férfi A-válogatott idei első kerethirdetése márciusban lesz. Ebből fakadóan Marco Rossi szövetségi kapitány senkit sem hívott meg a válogatottba 2024-ben. Emellett a válogatási elvek már jól ismertek: egyrészt a játékos kifejezetten kell, hogy a magyar válogatottban akarjon játszani és ehhez minden, a FIFA szabályai által előírt dokumentummal rendelkeznie is kell, illetve klubcsapatában kiemelkedő teljesítményt kell, hogy nyújtson, amely meggyőzi a szövetségi kapitányt, hogy az illető Eb-résztvevő magyar válogatottnak is segítségére lehet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik