Puskás-stadion: az ütemet tartják, őszre szerkezetkész

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.13. 10:44
null
Az épülő Puskás Ferenc Stadion (Fotó: <a href="http://magyarepitok.hu/" target="_blank">magyarepitok.hu</a>)
Fürjes Balázs pénteken a DIGI Sport reggeli műsorának vendége volt – a kiemelt fővárosi beruházások kormánybiztosa a Puskás Ferenc Stadion és a fővárosba tervezett atlétikai stadion építéséről is beszélt a Reggeli Startban.

 

„Tartják az ütemet. Bár nehéz volt az év eleje, február és március meglepően hideg és csapadékos volt, őszre szerkezetkésznek kell lenniük. Nagyon komoly kötbér fenyegeti őket, ha a határidőt elmulasztanák” – mondta Fürjes Balázs a Puskás Ferenc Stadion építéséről, amelynek 2019 végére be kell fejeződnie, tekintettel a részben Budapesten sorra kerülő 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra.

Fürjes szerint az építkezést rendszeresen szemléző UEFA-delegációk elégedetten szoktak hazatérni, és a korábban – például az M4 Sportnak ebben a 2017 tavaszi interjúban – csúszásról panaszkodó Csányi Sándor MLSZ-elnök is elégedett.

Fürjes Balázs a Duna Aréna tavalyi bejárásán 
(Fotó: Földi Imre)
Fürjes Balázs a Duna Aréna tavalyi bejárásán (Fotó: Földi Imre)

„Nemrég olvastam tőle egy nyilatkozatot, de mivel öndicséret lenne, ezért inkább nem idézem” – érzékeltette a helyzet változását a kormánybiztos.

Fürjes Balázs a Budapestre tervezett atlétikai központról, stadionról is szót ejtett, elmondván, hogy felépítésére elsősorban azért van szükség, mert a fővárosban „égető hiány van atlétikai edzés- és versenylehetőségekből, nincs nemzetközi versenyre alkalmas stadion, nincs állandó munkacsarnok, nincs állandó edzésközpont”.

„Az atlétikai szövetség pályázik a 2023-as világbajnokság megrendezésére, a kormány támogatja ebben, és ha sikeresen pályáznak, addigra fel tud épülni a stadion” – mondta Fürjes, aki kérdésre válaszolva elmondta: teljesen véletlen, hogy ugyanaz a cég tervezi az atlétikai stadiont, mint amelyik a Duna Arénát, hiszen az országos nyílt tervpályázat anonim volt, így a győztes kiléte csak az eredményhirdetés után, borítékbontáskor derült ki.

„(A stadion) alapjáraton nyolcezer nézőt tud majd befogadni, ez a hazai és a kisebb nemzetközi versenyekre bőségesen elegendő, és kizárólag nagy nemzetközi atlétikai versenyek elnyerése esetén lesz bővítési lehetőség. Nem is kell ötvenötezresnek lennie, negyvenezres bőven elég, amelyhez állandó, raktárban tárolható, bármikor felszerelhető lelátórendszert kell venni vagy bérelni.”

A beszélgetésben szó esett a Duna Aréna végéhez közeledő, a tavalyi vizes vb-hez képest kisebb méretűvé történő visszaépítéséről – májusban már szinkronúszó-világkupa lesz benne, míg az ideiglenes lelátóelemekből parkolóházat és csarnokot építenek –, valamint a nemrég átadott Ludovika Campusról is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik