Létesítmény: átadták a Ludovika Campust – galéria

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 18:17
A miniszterelnök és más állami és önkormányzati vezetők jelenlétében ünnepélyesen átadták a Nemzeti Közszolgálati Egyetem otthonát, a Ludovika Egyetemi Campust.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉÉRT KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Koncz György)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉÉRT KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Koncz György)

 

Magyarország legnagyobb egybefüggő felsőoktatási fejlesztése keretében újjászületett belső-Pest egyik fontos közparkja, a nagyközönség által újra látogatható Orczy-kert is. A beruházás így Józsefvárosban, sőt az egész fővárosban javítja az életminőséget. A történeti parkban többek között játszóterek, kültéri edzőgépek, futókör, futball- és streetballpályák várják a kikapcsolódni vágyókat.

A projekt részeként az egyetem egy lőtérrel és egy multifunkciós sportcsarnokkal – benne egy 25 méteres, nyolc sávos medencéjű fedett uszodával, illetve egy 15 méteres bemelegítő- és oktatómedencével – is gazdagodott, és szabadtéri sportpályák is épültek. Díjlovagló és díjugrató pályával egészül ki a hányatott sorsú, mostanra teljesen megújuló lovarda. Itt, és a Ludovika sportközpontjában rendezik meg július 4–8. között az első egyetemi öttusa-világbajnokságot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik