Északír–magyar: már ma kiharcolnák az Eb-szereplést

Vágólapra másolva!
2015.09.07. 15:08
Az északír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Michael O’Neill ma este Eb-szerepléssel örvendeztetné meg a Windsor Park szurkolóit. Mint ismert, ha az északír csapat legyőzi a magyar nemzeti együttest, akkor biztosítja helyét a 2016-os, franciaországi kontinensviadalon.

Hatalmas változáson mentek keresztül a zöld-fehérek, hiszen a 2014-es világbajnokságra kvalifikáló sorozatban Oroszország, Portugália, Izrael és Azerbajdzsán is megelőzte az együttest, amely csupán egy ponttal végzett a sereghajtó Luxemburg előtt.

O’Neill ma azzal köszönné meg a szurkolók kitartását, hogy két fordulóval az Eb-selejtezők vége előtt kiharcolná a franciaországi Eb-részvételt.

„Hatalmas támogatást kaptam a kezdeti időszakban, amikor nem mentek jól a dolgok, ez pedig rengeteget jelentett nekem – emlékezett vissza a pocsék kezdésre O’Neill, akinek az irányításával az első 18 mérkőzésből csupán egyet nyert meg az északír válogatott. – Nem könnyű, amikor nem jönnek az eredmények, de a szurkolók fantasztikusak voltak. A játékosok pedig feleltek erre, és ki akarják szolgálni a drukkereket.”

„Érezzük a hatalmas várakozást, rengeteg ember jön hozzánk, hogy Franciaországról beszéljen. Nagyszerű torna lenne, ha ott lennénk, és nagyon jó lenne, ha a szurkolóink is ott lehetnének. Remélhetőleg hozzásegíthetjük őket ehhez” – tette hozzá az északírek kapitánya.

Jelenlegi ellenfelünk sem mostanában vett részt rangos viadalon, legutóbb az 1986-os világbajnokságon szerepelt. O’Neill lehet a harmadik szövetségi kapitány, aki kijuttatja az északíreket egy nagy tornára.

„Ezzel nem nagyon foglalkozom. Imádnám, ha kijutnánk a srácokkal egy nagy tornára, és ha ez sikerül, majd reagálok rá, de csak akkor, ha ezt elértük. Óriási lenne a számomra, a karrierem legnagyobb tette, de jelenleg nem gondolok erre. A figyelmem csakis erre a meccsre összpontosul.”

„Intenzív és félelmes légkört szeretnénk a meccsen. Ugyanakkor a szurkolóknak meg kell érteniük, hogy a csapatnak türelmesnek kell lennie. Bátran, győzelemre törően kell játszanunk, de nem lehetünk felelőtlenek. Nem hozhatunk rossz döntést, nem eshetünk neki rögvest az ellenfélnek. Ha nem nyerünk, az nem katasztrófa, és a vereség sem az” – tette hozzá O’Neill, aki szerint a fő céljuk, hogy befejezzék a munkát, és ha ez nem is sikerül, akkor is a kezükben van még a sorsuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik