U17-es női Eb: továbbjutott a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.13. 18:01
Második Európa-bajnoki selejtezőjét is megnyerte a Lévay Andrea vezette női U17-es válogatott a hazai rendezésű mini tornán: Magyarország–Azerbajdzsán 3–1.

A büki összecsapást nem kezdte jól együttesünk, de az első tíz perc döcögős játéka után feljavult a teljesítményünk, egymás után alakítottuk ki a kecsegtető lehetőségeket, és az első félidő hajrájában, egy jobb oldali beadás után Magyarics Zoé a hálóba lőtt (1–0) – derült ki a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának tudósításából.Magyarics Zoé a hálóba lőtt (1–0) – derült ki a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának tudósításából.

Az 52. percben egy szabadrúgás után röviden szabadított fel a magyar védelem, és Ozdemir pedig távolról egyenlített (1–1). Válogatottunk visszavette az irányítást, és a 71. percben Magyarics Zoé szenzációs távoli lövéssel megszerezte a második gólt is (2–1). A hajrában a csereként beálló Krascsenics Csilla tromfolt rá csapattársa találatára, ő is egy távoli bombával vette be az azeri kaput, és állította be a 3–1-es végeredményt.

A csoport másik meccsén a svájciak 2–1-re legyőzték a portugálokat, ezzel eldőlt, hogy a csütörtöki utolsó játéknap eredményétől függetlenül a magyar és a svájci együttes jutott tovább a tavaszi elitkörbe, amelyben a 24 csapatra újabb csoportmérkőzések várnak. A jövő évi nyolcas döntőt Izlandon rendezik meg.

„Végig nagyon fegyelmezetten küzdött a csapat, a nehezebb periódusban a szívük vitte előre a lányokat – értékelt a lefújás után Lévay Andrea. – Tudtam, hogy kínkeserves lesz ez a nyolcvan perc, ezúttal ugyanis nem voltunk annyira frissek, mint a szombati mérkőzésen. Nagyszerűen küzdöttek a játékosok, mindenkinek példaértékű volt a hozzáállása, gratulálok nekik a győzelemhez, és a kiharcolt továbbjutáshoz."

Az első mérkőzésen a magyar válogatott 2–0-ra legyőzte Portugáliát.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ, BÜK
Magyarország-Azerbajdzsán 3–1 (1
0)
Magyarország:
Varga Luca Csányi Diána, Rozmis Gabriella, Németh Hanna, Pilán Tímea Török Kitti Gruber Brigitta (Csiki Anna, 41.), Szakonyi Emese (Vancsik Viktória, 72.), Krascsenics Petra, Magyarics Zoé Kocsán Petra (Krascsenics Csilla, 58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik