Rudolf Gergely a válogatottban játszhatja idei első éles mérkőzését

Vágólapra másolva!
2009.02.08. 08:54
A válogatott a 2009-es esztendőt Izraelben kezdi. A magyar élvonalban szereplő futballisták közül Rudolf Gergely az egyetlen mezőnyjátékos Erwin Koeman keretében. A Debrecen ötszörös válogatott csatára az idei első tétmeccsére készül a Loki törökországi edzőtáborában – csak éppen nem a DVSC-ben, hanem a nemzeti csapat szerdai felkészülési találkozóján „debütálhat”.
A felkészülés után jöhet a tétmeccs: ezúttal a válogatottban
Fotó: NS Archív
A felkészülés után jöhet a tétmeccs: ezúttal a válogatottban
A felkészülés után jöhet a tétmeccs: ezúttal a válogatottban
Fotó: NS Archív
A felkészülés után jöhet a tétmeccs: ezúttal a válogatottban

– Kevés labdarúgó büszkélkedhet azzal, hogy az idei első tétmeccsét a válogatottban játszhatja.
– Tényleg nem mindennapi történet. A saját formámon túl a magyar futballról is bizonyítványt állíthat ki az Izrael elleni összecsapás, mert megmutatja, hátrányt jelent-e a külföldön profiskodókkal szemben, hogy a magyar élvonalból meghívott játékos csupán előkészületi mérkőzéseken lépett pályára a télen, míg a légiósok javában futballoznak a bajnokságokban.

– Gondolom, kettőzött erőbedobással dolgozott az elmúlt hetekben, nehogy pórul járjon. Nem tartott attól, hogy a magyar bajnokság három hónapos szünetére hivatkozva Erwin Koeman esetleg eltekint a meghívásától?
– Foglalkoztatott ez, de legalább volt kapaszkodó, amit arra használhattam, hogy könnyebben átvészeljem a hosszú felkészülést. Ugyanakkor minden részletre fokozottan ügyelnem kellett: amellett, hogy kihajtja magát az ember a tréningeken és az edzőmeccseken is megpróbál minél gyorsabban formába lendülni, a sérülések elkerülésére is összpontosítania kell. Figyelni például arra, nehogy a fagyott talajon kiforduljon a bokám, mert ha már így, tétmérkőzés nélkül megkaptam a bizalmat a kapitánytól, bosszantó lenne, ha ficam vagy húzódás akadályozná meg a válogatottbeli szereplésem.

– Hogyan látja: jogos a meghívása?
– A saját állapotomat tekintve elmondhatom, közeledem a megfelelő szinthez, csütörtökön a Sturm Graz ellen kilencven perc alatt többször is helyzetbe kerültem, valamint gólpasszt adtam Oláh Lórántnak. Megtisztelő, hogy Erwin Koeman úgy is számol velem, hogy a korábban állandó kerettagnak számító Priskin Tamásról és Feczesin Róbertről is kedvező hírek érkeznek, ám hiba lenne, ha elengedném magam és visszavennék a tempóból, mondván: kirobbanthatatlan vagyok a csapatból. A kapitány az északír túra után úgy búcsúzott tőlünk, hogy az egyes posztokért nagy konkurenciaharc várható, és ő a legjobb formában lévő labdarúgót hívja meg az aktuális mérkőzésre.

– Az izraeli vendégjáték arra szolgál, hogy Erwin Koeman megtalálja az albánok elleni vébéselejtezőt eltiltás miatt kihagyó Juhász Roland helyettesét. Mit gondol, ki pótolja a középső védőt?
– Juhász Rolandot nem lesz könnyű helyettesíteni: fiatal, de vezére a nemzeti csapatnak, olyan magabiztosság, elegancia árad belőle, hogy abból mindannyian profitálhatunk. Európa legjobb védőinek egyikéről beszélünk, ám az ő távolléte sem rendíthet meg bennünket. Megnéztem az izraeliek keretét, és találni köztük kiváló labdarúgókat – elég csak a liverpooli Josszi Benajunt említeni. A csapatnak fontos, hogy sikeres legyen az albániai vébéselejtezőt megelőző főpróba, nekem pedig, hogy jól kezdjem az évet.

A RUDOLF GERGELLYEL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A VASÁRNAPI NEMZETI SPORTBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik