Nagy László lehet, hogy spanyol válogatott lesz

Vágólapra másolva!
2009.08.05. 23:38
Magyarországon tölti szabadságát Nagy László, a spanyol Barcelona kézilabdázója. A játékos pihenője alatt interjút adott a delmagyar.hu-nak, amelyben elmondta, hogy gondolkozik a spanyol állampolgárság felvételén, és nem zárja ki a lehetőségét, hogy egyszer a spanyol válogatott mezét ölti magára a magyar helyett.
Nagy László búcsút inthet a magyar válogatottnak
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Nagy László búcsút inthet a magyar válogatottnak
Nagy László búcsút inthet a magyar válogatottnak
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Nagy László búcsút inthet a magyar válogatottnak

A Nagy László körüli pletykák akkor erősödtek fel, amikor kihagyta a magyar válogatott horvátországi Európa-bajnoki selejtezőjét. Egyesek arról beszéltek, hogy az átlövő ekkor már Spanyolországban intézte állampolgársági ügyeit, a játékos azonban ezt tagadta.

„Mindenki úgy kalkulált, hogy itthon legyőzzük a szlovákokat, és az utolsó három meccsnek már semmilyen tétje nem lesz. A vereségünk totálisan keresztülhúzta a számításokat, de az addigra kialakított családi programot már nem akartam felborítani. A sorsdöntő szlovákiai selejtezőt megelőzően pedig a kislányom második születésnapját ünnepeltük, ezért utaztam haza, de a meccs előtt időben visszaértem” – mondta Nagy a delmagyar.hu-nak, és hozzátette, hogy a kihagyást már korábban megbeszélte Hajdu János szövetségi kapitánnyal.

Nagy László elmondta, hogy még nincs spanyol útlevele, ám a spanyol szövetség részéről határozott érdeklődés mutatkozik honosítása iránt, az athéni olimpia óta érdeklődnek iránta.

„Nem tagadom, a korábbiaknál most valóban sokkal komolyabbak a tárgyalások. Ha a családom jövőjét tartom szem előtt, Spanyolország nagyobb lehetőségeket rejt magában. Konkrétum még nincs, de nem zárom ki, hogy spanyol válogatott leszek” – mondta az immár kilenc éve Spanyolországban játszó kézilabdázó.

Nagy tudja azt is, hogy ebben az esetben az érte szorítók közül sokan ellendrukkerévé válnak. „Ezzel tisztában vagyok, de rosszakaróim eddig is voltak, és a jövőben is lesznek. Ha valakiben lesz bátorság, hogy odaálljon elém, és elmondja a véleményét, szívesen meghallgatom. De a döntést a családommal együtt én fogom meghozni” – jelentette ki a klasszis játékos.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik