„Amióta Erwin Koeman a kapitányunk, még jobban figyelnek ránk”

Vágólapra másolva!
2009.07.29. 08:03
Babos Gábor a holland alapszakaszban legutóbb 2006. március 18-án hiányzott a NEC kezdőcsapatából, és aligha valószínű, hogy a hétvégi, Feyenoord elleni bajnoki rajton szakad meg e sorozat. A Hollandiában a tizedik idényét megkezdő légiós klubja mellett a válogatottnak is kiemelt figyelmet szentel az új évadban, mert karrierje során először világversenyen is szerepelni akar.
Babos: külföldön is otthon
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Babos: külföldön is otthon
Babos: külföldön is otthon
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Babos: külföldön is otthon

– Bírja még a maratonit?
– Amíg az embert elkerülik a nagyobb sérülések, és az edzője beállítja a csapatba, jól érzi magát a bőrében, nem szabad panaszkodnia. Az előző idényben volt egy súlyosabb hátsérülésem, két válogatott meccset ki kellett hagynom, ettől eltekintve nem volt gond.

– Kell annál nagyobb bizalom, mint hogy az új edző beállítja a kapuba, és nem utolsósorban a csapatkapitányi karszalagot is önre bízza?
– Utóbbira különösen büszke vagyok. Dzsudzsák Balázsék edzője, Dwight Lodeweges jött hozzánk, két hét alatt felmérte a csapatot, a viszonyokat, és tiszta lapot garantált. Elmondta, új választást akar, és a játékosok, valamint a vezetők engem találtak a legalkalmasabbnak. Ennél nagyobb elismerés nem nagyon kell, főleg ha külföldi csapatban kapja meg az ember.

– Az ön számára Hollandia lassan már nem számít külföldnek.
– És három-négy év múlva itt is fogom befejezni a pályafutásomat. Jól érzem magam, nem kell szégyellnem, amit eddig itt elértem. A hazai meccseket is figyelembe véve az ősszel eljutok az ötszáz bajnokiig. Ha nem kopok ki, még több is bennem van. De az idény nem csupán ezért lesz fontos, hanem a válogatott miatt is.

– Hogyan lehet ilyenkor megosztani a figyelmet a válogatott és a klub között?
– Most még a bajnoki rajt a fontos, de az agyamban hátul már ott motoszkál, hogy jön a két szeptemberi kulcsmérkőzés, illetve előtte a románok elleni találkozó. A magyar válogatott régóta nem állt ekkora lehetőség előtt, illene megragadni. Nem lesz egyszerű, még az is előfordulhat, hogy lemaradunk a dobogóról. Én mindenesetre bizakodom. Kíváncsi vagyok, hogyan kezeljük a téthelyzetet, és miként teljesítünk. Eddigi eredményeinknek akkor van értelmük, ha szeptemberben és októberben is hozzuk magunkat.

– Nijmegenben hogyan viszonyulnak a magyar csapat szerepléséhez?
– Amióta Erwin Koeman a kapitányunk, még jobban figyelnek ránk. Tudják, hogy hat meccs után másodikok vagyunk, és a portugálok meg a svédek mögöttünk állnak. A csapaton belül egyelőre nem volt különösebb visszhangja a szereplésünknek, de biztosan lesz, ha október végén is Dél-Afrikát emlegetik velünk kapcsolatban.

A BABOS GÁBORRAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik