Az MLSZ 20 millió forinttal motiválja U19-es fiataljainkat

Vágólapra másolva!
2008.07.07. 19:26
A hétfői edzőmérkőzést követően – melyen az U19-es válogatott 1–1-es döntetlent ért el a Vecsés csapata ellen – az MLSZ vezetősége sajtótájékoztatót tartott a dunavarsányi edzőtáborban. Kisteleki István, a szövetség elnöke bejelentette, hogy a fiatalokat anyagilag is motiválják. A csoportban megszerzett 3. helyért, amely világbajnoki részvételt jelent, 10 millió forintot, a bronzéremért ennek a dupláját osztják majd szét a játékosok között.
Kisteleki István profi módon motiválja a fiatalokat.
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Kisteleki István profi módon motiválja a fiatalokat.
Kisteleki István profi módon motiválja a fiatalokat.
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Kisteleki István profi módon motiválja a fiatalokat.

Profi játékosok, profi célkitűzés, profi célprémium. Kezdhetnénk rögtön az értékelést Kisteleki István bejelentését követően. A magyar labdarúgás első embere hétfőn a dunavrsányi edzőtáborban megtartott sajtótájékoztatón egy kis pluszmotivációt is feldobott Németh Krisztiánéknak.

A szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy bár tudja, hogy minden játékos a maximumra törekszik majd, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák a jövő héten kezdődő csehországi Eb-n, az MLSZ az esetleges jó eredmény esetén ezt anyagilag is honorálná.

Ha fiatal tehetségeink kvalifikálnák magukat a jövő évi egyiptomi világbajnokságra – ami a csoportban elért 3. helyet jelentené – a labdarúgók között 10 millió forintot oszt szét a szövetség.

Amennyiben a bravúrt jelentő dobogós helyen végeznének Németh Krisztiánék, akkor ennek dupláját, azaz 20 millió forint ütné a fiatalok markát – természetesen nem fejenként.

A bejelentést követően még egy fontos dolognak lehettek szemtanúi a helyszínen lévő újságírók, ugyanis hivatalosan is bemutatták Jámbor László fejlesztési igazgatót.

„Az eredményességhez jó felkészülés, kiváló szakemberek és a tudás növelése szükséges. A sokra hivatott korosztályok fejlődésének elősegítése a cél. Ennek irányába tettünk lépést Sisa Tibor szerződtetésével is, most pedig azzal, hogy bemutathatjuk újabb kiváló szakemberünket, az MLSZ fejlesztési igazgatóját, Jámbor Lászlót” – mondta Kisteleki István.

U19-es csapatunk a mai edzőmérkőzésen egyébként 1–1-es döntetlent játszott a Vecsés csapatával, a gólszerzők Mészáros (Vecsés) és Bajner voltak.

A fiatalok másfél napra pihenőt kaptak, majd a közvetlen Eb-felkészülés szerdától Tatán folytatódik, majd szombaton kelnek útra Csehországba az U19-es Európa-bajnokságra.

VÁLOGATOTTUNK PROGRAMJA A CSOPORTBAN

Július 14., hétfő
Prága, Victoria Zizkov-stadion, 17. 30 óra
Bulgária - Magyarország

Július 17., csütörtök
Pribram, Marila-stadion, 18 óra
Spanyolország - Magyarország

Július 20., vasárnap
Pribram, Marila-stadion, 20 óra
Magyarország - Németország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik