Kisteleki István az utóbbi időszak sikerei ellenére sem akar hátradőlni

Vágólapra másolva!
2009.06.30. 11:13
Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a szervezet hivatalos honlapján, az mlsz.hu-n értékelte az elmúlt időszak teljesítményét. A sportvezető elmondta: bár kritikusai sem vehetik el az elért eredményeit, hátradőlnie mégsem szabad.
Kisteleki István szerint az MLSZ nemzetközi megítélése jelentős mértékben javult
Fotó: Mirkó István (archív)
Kisteleki István szerint az MLSZ nemzetközi megítélése jelentős mértékben javult
Kisteleki István szerint az MLSZ nemzetközi megítélése jelentős mértékben javult
Fotó: Mirkó István (archív)
Kisteleki István szerint az MLSZ nemzetközi megítélése jelentős mértékben javult

„Nem egészen három évvel ezelőtt azt a hármas célt tűztük magunk elé, hogy mind gazdasági, mind szakmai, mind szervezeti vonatkozásban fejlődnie kell az MLSZ-nek, és a kritikusaink sem állíthatják, hogy nem értünk el bizonyos eredményeket. Ám még csak az út elején vagyunk, bár az irány, úgy tűnik, helyes” – kezdte Kisteleki az mlsz.hu-nak adott interjúját.

„A gazdasági helyzetünk megnyugtatóan stabil, az MLSZ pénzügyei abszolút rendben vannak, a szakmai munka színvonalát már sikerült emelnünk, és a szervezet működésében is jelentős előrelépések tapasztalhatók, de a napi munkánkkal sohasem lehetünk teljesen elégedettek, ezen a téren még számos javítanivaló akad” – tette hozzá az Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke.

A folytatásban Kisteleki a szövetség pénzügyeiről ejtett néhány szót.

„Az MLSZ rendkívül pozitív évet zárt gazdaságilag, erről büszkén terjesztettünk a közgyűlés elé egy nagyon pozitív beszámolót. Ugyanezt mutatja a százszázalékos MLSZ-tulajdonban lévő Edzőcentrum Kft-nek az elnökség által a napokban elfogadott mérlege, és a szövetség egyenlegéhez hasonlóan pozitív az OLLÉ Kht. és az MGYLSZ pénzügyi eredménye is” – vélekedett az elnök, aki szerint nem okozhat gondot az 1.4 milliárd forintos nagyságrendű, húszéves futamidejű kölcsön visszafizetése sem.

Az MLSZ első embere ezután a válogatott sikereiről is beszélt, megemlítve, hogy az alapokat lerakták a színvonalas szakmai munkához.

„A válogatott körüli munka aprólékosan meg van tervezve, kiszámítható, mondhatni sztenderdekre épül, nincs kapkodás, stabil a rendszer. Említettem, hogy jócskán akadnak még tennivalóink; nos, nagyon fontos szakmai feladat, hogy a Telki kínálta lehetőségek az utánpótlás-válogatottakkal kapcsolatban is biztosítják, hogy rendszerben tudjunk gondolkodni. Az őszi U20-as világbajnokság egész labdarúgásunk jövője szempontjából is fontos esemény lesz. Az alapokat leraktuk, a körülmények adva vannak, és válogatottjaink, a magyar futball legjobbjai még sohasem készülhettek olyan színvonalas hátországgal, mint most.”

Szavazás

Hányadik helyen végez a magyar válogatott a vb-selejtezők során a csoportjában?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik