Halmosi Péter és Szélesi Zoltán is elutazhat a Várhidi-kerettel

Vágólapra másolva!
2007.10.16. 12:35
Várhidi Péter szövetségi kapitány úgy döntött, hogy a kisebb sérülésből felépült Halmosi Péter és Szélesi Zoltán is bekerül a magyar labdarúgó-válogatott keretébe, amely kedden kora délután utazik el a lengyelországi barátságos mérkőzésre. Erről a magyar szövetség hivatalos honlapja számolt be.
A Málta elleni kezdőcsapat
NS-archív (Németh Ferenc)
A Málta elleni kezdőcsapat
A Málta elleni kezdőcsapat
NS-archív (Németh Ferenc)
A Málta elleni kezdőcsapat

A szakvezető úgy határozott, hogy a lódzi találkozón nem számít Rajczi Péter, Rodenbücher István és Vadócz Krisztián szereplésére.

Halmosi és Szélesi kisebb sérülése miatt az utolsó pillanatig kérdéses volt az utazó keret összetétele, végül az orvosi konzíliummal történt megbeszélés után dőlt el a kérdés.

A magyar válogatott különgéppel utazik Lengyelországba és este kerül sor az edzésre a szerdán 18 órakor kezdődő találkozó helyszínén, a Widzem-stadionban. Helyi információk szerint jól fogynak a jegyek, szinte biztos, hogy teltház, közel 10 ezer néző előtt futballozik majd a két csapat.

Az örökmérleg egyébként jelentős magyar fölényt mutat: 20 győzelem mellett 4 döntetlen és 6 vereség teszi teljessé a statisztikát. Az elmúlt évek azonban már a fehér-pirosak felé billentik a mérleget: a magyarok utoljára 1987. május 17-én nyertek. Legutóbb 2003. október 11-én a budapesti Európa-bajnoki selejtezőn 2-1-es vendégsiker született: Andrzej Niedzielan duplájára csak Szabics Imre válaszolt.

Lózdban eddig egyszer mérkőzött a két gárda: 1975. október 8-án 4-2-es hazai diadalt jegyezhettek fel a krónikások.

A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE

KAPUSOK: Fülöp Márton (Leicester City), Balogh János (DVSC-TEVA), Balajcza Szabolcs (Újpest FC)

VÉDŐK: Vaskó Tamás (Bristol City FC), Balogh Béla (Colchester United), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Vanczák Vilmos (FC Sion), Csizmadia Csaba (SV Mattersburg)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Vass Ádám (Brescia), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Leandro De Almeida (DVSC-TEVA), Buzsáky Ákos (Plymoth Argyle), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Filkor Attila (Internazionale), Dzsudzsák Balázs (DVSC-TEVA), Halmosi Péter (Plymouth Argyle)

CSATÁROK: Feczesin Róbert (Brescia), Priskin Tamás (Watford FC), Gera Zoltán (West Bromwich Albion)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik