A kapitány döntött, Németh Krisztián nem lesz ott a két meccsen

Vágólapra másolva!
2007.05.27. 14:03
Várhidi Péter szövetségi kapitány hat fővel szűkítette a magyar labdarúgó-válogatott keretét, így jelen állás szerint a szombaton Liverpoolba szerződött Németh Krisztián, valamint Balogh János, Rodenbücher István, Horváth András és Hrepka Ádám sem lép pályára jövő szombaton Heraklionban és június 6-án Oslóban az idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőkön. A szakvezető huszonöt játékosra számít a felkészülés során. Németh és Dzsudzsák az U21-es gárdával június 2-án Fehéroroszországban, míg június 6-án a Szusza Ferenc Stadionban a lettek ellen szerepel. Eredetileg Dzsudzsák Balázst sem akarta elvinni magával a kapitány, de később meggondolta magát.
Németh Krisztián kimarad a keretből
NS-archív (Czagány Balázs)
Németh Krisztián kimarad a keretből
Németh Krisztián kimarad a keretből
NS-archív (Czagány Balázs)
Németh Krisztián kimarad a keretből

Amint lapunk vasárnap megírta, az eddig az MTK csatáraként jeleskedő Németh Krisztián szombaton a Bajnokok Ligája-döntős, angol bajnoki bronzérmes Liverpool FC-hez igazolt öt évre. Így a fiatal csatár joggal reménykedhetett abban, hogy „plusz ajándékként” megőrzi helyét a nemzeti együttes keretében. Nem így történt, a 18 éves támadónak tovább kell várnia arra, hogy bemutatkozhasson a felnőtt válogatottban.

Németh Krisztián kimaradása mellett a másik, talán még nagyobb meglepetés volt, hogy a hetek óta kiválóan futballozó, több szép és fontos gólt szerző Dzsudzsák Balázs is lemarad a görögországi találkozóról. A kapitány később meggondolta magát, és az utazó keretbe jelölte a középpályást.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete hétfőn délután utazik Tatára, ahol a csütörtöki elutazásig készül. Az MLSZ honlapja szerint Várhidi Péter napi két edzést vezényel a játékosoknak.

A magyar együttes június 2-án Kréta szigetén, Heraklionban, 6-án pedig Oslóban a norvégok vendégeként lép pályára. Mindkét összecsapáson a hazai gárda az esélyes, már az is szép eredmény lenne a Várhidi-gárdától, ha megnehezítené a tapasztaltabb együttesek dolgát. A pontszerzés pedig már egyértelműen a bravúr kategóriájába sorolható, bármelyik helyszínen.

Németh Krisztián az U21-es gárdával június 2-án Fehéroroszországban, míg június 6-án a Szusza Ferenc Stadionban a lettek ellen szerepel.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A GÖRÖGORSZÁG ÉS NORVÉGIA ELLENI EB-SELEJTEZŐRE
KAPUSOK:
Végh Zoltán MTK Budapest
Fülöp Márton Sunderland AFC
Balajcza Szabolcs Újpest FC
VÉDŐK:
Csizmadia Csaba SV Mattersburg
Balogh Béla MTK Budapest
Juhász Roland RSC Anderlecht
Vaskó Tamás Újpest FC
Bodor Boldizsár Roda JC
Szélesi Zoltán FC Energie Cottbus
Vanczák Vilmos Sint Truiden
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Tóth Balázs Kayseri Erciyesspor
Sándor György Újpest FC
Buzsáky Ákos FC Plymouth Argyle
Filkor Attila FC Internazionale
Dzsudzsák Balázs Debrecen
Vass Ádám Stoke City
Huszti Szabolcs SV Hannover 96
Hajnal Tamás 1. FC Kaiserslautern
Tőzsér Dániel AEK Athén
Vadócz Krisztián FC Motherwell
CSATÁROK:
Kanta József MTK Budapest
Gera Zoltán West Bromwich Albion
Farkas Balázs Dinamo Kijev
Tisza Tibor Újpest FC
Priskin Tamás Watford FC
Rajczi Péter FC Barnsley


Az U21-es válogatott tizenkilencfős kerete:

Kapusok:
Hegedűs Lajos (Bodajk FC Siófok), Bogdán Ádám (Vecsés)
Mezőnyjátékosok:
Kovács Gábor (Vasas SC), Miskolczi László (Nyíregyháza Spartacus FC), Kovács Zoltán (Győri ETO FC), Simonfalvi Gábor (ZTE), Guzmics Richárd (Szombathelyi Haladás), Debreceni András (Budapest Honvéd), Varga Róbert (Győri ETŐ FC), Szakály Péter (Kaposvár), Demjén Gábor (FC Sopron), Nyári Tibor (Győri ETO FC), Korcsmár Zsolt (Újpest FC), Dzsudzsák Balázs (DVSC), Feczesin Róbert (FC Sopron), Hrepka Ádám (MTK Budapest), Laczkó Zsolt (FTC), Szalai Ádám (VFB Stuttgart), Németh Krisztián (MTK Budapest)
Biztonsági tartalékok:
Kemenes Szabolcs (FTC), Fodor Marcell (Felcsút SE), Ludánszki István (ZTE), Farkas Péter (VÁC VLSE), Ivancsics Gellért (Budapest Honvéd), Sipos Tamás (Nyíregyháza Spartacus FC), Ladóczki István (Bodajk FC Siófok), Kiss Zoltán (Újpest FC), Pátkai Máté (MTK Budapest), Kádár Tamás (ZTE), Szatmári Lóránd (Pécsi MFC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik