A döntetlen reménykedésre adhat okot az írországi csoportelsőséghez

Vágólapra másolva!
2007.05.14. 17:51
Gólnélküli döntetlennel kezdett a magyar válogatott U19-es labdarúgó Európa-bajnokság, írországi csoportjában. Várhidi Péter csapata Németország ellen kezdte meg a csoportküzdelmeket, amelyből csupán az első helyezett jut a júliusi ausztriai nyolcas döntőbe. Várhidi Péter csapata az első félidőben pontatlanul játszott, de a második játékrészben sokat tett a győzelem megszerzéséért. Összességében mindkét együttesnek megfelelt az egy pont.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ELITKÖR, ÍRORSZÁG



Helyszín: Dublin
Nézőszám: 200
Játékvezető: K. Blom (holland)
Asszisztensek: N. Siebert (holland), D. McGrath (ír)

MAGYARORSZÁG NÉMETORSZÁG
Somodi Männel
Nagy J. Boateng
Pintér Á. Eberlein
Sipos T. Höwedes
Vadnai Feick
Filkor Evljusrin
Vass Sauter
Mészáros M. Schindler
Stieber Ben-Hatira
Farkas B. Kruse
Németh K. Sen
Szövetségi edző: Szövetségi edző:
Várhidi Péter Frank Engel


Csere: Mészáros M. helyett Gyömbér (73.), Stieber helyett Korcsmár (87.), ill. Schindler helyett Tyrala és Kruse helyett Brosinszki (64.), Evljusrin helyett Konrad (73.)
Sárga lap: Vass Á. (40.)


A csoport másik mérkőzésén: Írország-Bulgária 3-0

Az állás:
1. Írország 1 1 - - 3-0 +3 3 pont
2. Magyarország 1 - 1 - 0-0 0 1 pont
2. Németország 1 - 1 - 0-0 0 1 pont
4. Bulgária 1 - - 1 0-3 -3 0 pont

KÉPGALÉRIA

Több kisebb, ám annál kellemetlenebb meglepetésben részesült a magyar U19-es válogatott, miután szombaton éjjel megérkezett Írországba. Mivel a csapat későn foglalhatta el a szálláshelyeket, Várhidi Péter szövetségi edző eltekintett a délelőtti edzéstől.

A pihenőt követően aztán vasárnap délben egy dublini repülőtér kifutópályája melletti edzőpályán tartott gyakorlást a kapitány. A fel- és leszálló gépek zajától szinte nem is hallatszottak Várhidi utasításai, majd miután befejeződött a tréning a játékosok jó egy órát várakoztak a csapatot szállító buszra. A sofőr ugyanis „kiugrott” a repülőtérre a német válogatottért, és kissé későn érkezett a mienkért.

A kellemetlenségek után a nemzeti csapat a Dublinhoz közeli Braybe utazott, ahol Németország ellen megkezdte az elitkör csoportküzdelmeit. Várhidi Péter természetesen győzelmet várt a nyitómérkőzésen, mivel elmondása szerint korosztályos fiataljaink jobb játékerőt képviselnek hétfői ellenfelünknél.

Nos, az első félidőben nem a kapitány elképzelési szerint alakult a találkozó, mivel a mieink jószerével el sem jutottak a német 16-osig. Igaz, az ellenfél sem adott munkát Somodi Bencének, de a német válogatott lényegesen pontosabban futballozott, és vezetett néhány veszélyes támadást.

Az játékrész utolsó tíz percében némileg összeszedettebbé vált Stieberék játéka, és ekkor a fiatalok már több támadást is vezettek, gólhelyzetet azonban nem tudtak kialakítani.

A folytatásban egy bátrabb és jobban futballozó magyar válogatottat láthatott a mintegy 200 néző. Elsősorban Németh Krisztián és Farkas Balázs teljesítménye emelkedett az átlag fölé, és az MTK csatára két szép lövéssel veszélyeztette Männel kapuját. A második játékrészben kiegyenlítetté vált a küzdelem, és mindkét gárda rászolgált az egy pontra.

Várhidi Péter legénysége legközelebb Bulgária ellen lép pályára szerdán, míg a csoport utolsó mérkőzését szombaton, a házigazda Írország ellen vívja. A kvartettből csak az első jut tovább a júliusi ausztriai nyolcas döntőbe.

A csoport második találkozóján a házigazda ír labdarúgó-válogatott három góllal nyert Bulgária ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik