BOROS MIKLÓS
2022.10.20 19:15 Frissítve: 2022.10.20 20:24

Román Kupa: győzelemmel kezdte a csoportkört a címvédő Sepsi OSK

Szakított tavalyi „hagyományával” a Román Kupa-címvédő Sepsi OSK, amely az előző évben csupa egygólos győzelemmel hódította el a serleget, most viszont kétgólos sikerrel kezdte az idén bevezetett csoportkört, hátrányból fordítva a Petrolul Ploiesti otthonában.

Hátrányból fordítva nyert a Sepsi OSK a Román Kupában (Fotó: Facebook/Sepsi OSK)

Cristiano Bergodi, a szentgyörgyiek vezetőedzője teljes sort cserélt a hétfői, kolozsvári bajnoki mérkőzéshez képest, így először volt kezdő Tamás Márk is, míg Varga Roland nem kapott szerepet ezen a mérkőzésen.

A Sepsi egyből letámadta a hazaiakat, mégis a Petrolulé volt az első helyzet, az egyedül kiugró Simon Mazarache lövése elakadt az idén először védő Razvan Beganban. Az első negyedóra végén az NB I-ből hazatért Gheorghe Grozav lőtte hátba Ion Gheorghét a vendégek kapuja előtt. Az első szentgyörgyi helyzetek csak fél óra elteltével jöttek, blokkolt lövésekkel és Anass Achahbar középre küldött átlövésével. A félidő végén ismét Begannak akadt dolga, aki üggyel-bajjal ugyan, de hárította Mario Bratu szabadrúgását.

A második félidő viszont gyors gólváltással indult, előbb Grozavról feledkezett meg a Sepsi védelme, aki 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt, majd három perccel később Achahbar indította Mario Rondónt, aki jobbról a rövid alsóba helyezett. Sokkal élesebb volt ekkor mindkét csapat, Lucian Dumitriu távoli bombáját a léc alól szedte ki Began, Grozav az ötösről mellé fejelt – a Sepsi viszont újra betalált: Achahbar szögletére középen teljesen szabadon érkezett Branislav Ninaj és 7 méterről a kapu közepébe fejelte a labdát.

A vezetés birtokában pedig már az eredmény befagyasztására játszottak a szentgyörgyiek, Ninaj és Tamás Márk többnyire sikeresen fejelte ki a beadásokat. Mirko Ivanovszki csúsztatott fejesénél pedig a kapufa segítségével védett Began, és miközben a hazai tábor magyarellenes rigmusokkal próbálta feltüzelni a Petrolul játékosait, a csereként beállt Pavol Safranko a tizenhatoson belül lefordult védőjéről, és belőtte a három pontot végleg bebiztosító gólt.

ROMÁN KUPA
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Petrolul Ploiesti–Sepsi OSK 1–3
(Grozav 48., ill. Rondón 51., Ninaj 63., Safranko 89.)

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.