Magyar tehetség az angol klubnál – mentek a zrikák a válogatott sikere után

Vágólapra másolva!
2022.06.13. 17:55
null
Bodnár Gergő (elöl) már az első keret tagja a Peterborough-nál, és abban bízik, úgy kezdheti meg a nyári munkát, hogy a magyar válogatott kétszer is pontot szerzett a Nemzetek Ligájában Anglia ellen (Fotó: theposh, archív)
A Nemzeti Sport Online Külföldi tapasztalatok sorozatában már bemutattuk az Angliában élő U17-es válogatott labdarúgót, Bodnár Gergőt, aki a magyar válogatott Anglia elleni győzelme után külön örömmel kezdheti meg a nyári felkészülést a Peterborough United első csapatánál.

 

 


A 17 éves Bodnár Gergő 2010 óta él a családjával Angliában, kilencedik éve futballozik a Peterborough Unitedban, melynél végigjárta az utánpótláscsapatokat, és a tavasszal, az utolsó fordulóban már nevezték a Championshipben szereplő első csapatba, a Blackpool elleni, 5–0-ra megnyert meccsen. Pályára még nem lépett tétmeccsen a felnőttek között, erre a következő idényben a harmadosztályban, a League One-ban kerülhet sor, ugyanis a PUFC a 22. helyen végzett a Championshipben, ezzel búcsúzott. Viszont jó hír a magyar U-válogatott védő számára, hogy bár még nem írt alá profi szerződést, a klubnál már jelezték, jövő héten az első csapattal kezdheti meg a nyári felkészülést, és utazik a csapattal a külföldi edzőtáborba is. Ezek után várható, hogy hamarosan pofi szerződést is kínálnak neki.

Így pedig már egy angol csapat leendő profijaként szurkolhatott a magyar válogatottnak a budapesti Nemzetek Ligája-mérkőzésen, illetve várhatja a keddi, angliai visszavágót.

„Mivel nálunk is most van a nyári szünet, a válogatott meccsét Tenerifén néztem ahol a szabadságomat töltöttem – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Bodnár Gergő.Persze előre felkészültem rá, és vittem a válogatott mezemet. Spanyolországban sok angol szurkolóval néztük együtt a mérkőzést a parton, és láthattam, hogy a magyar csapat jó játéka mennyire meglepte az angol drukkereket. A találkozó elején még nagyon hangosak voltak, de a meccs végére teljesen elcsendesedtek, és elismerték, a magyar válogatott sokkal jobban focizott, jobban akarta a győzelmet. Azt nem értették, hogy az angol csapat miért nem volt élesebb. Az is érdekes volt, hogy a körülöttünk levő spanyolok is a magyaroknak szurkoltak.”

Bodnár hozzátette, őt nem lepte meg a magyar csapat játéka, mert a válogatott már korábban is bizonyította, hogy nagy akarással, koncentrált játékkal, a taktikai utasításokat betartva képes meglepetéseket szerezni.

„A meccs után köztem és az angol csapattársaim és barátaim között persze mentek az ilyenkor megszokott zrikák, de mindenki elismerte, hogy kézben tartottuk a meccset és megérdemelten győztünk. Tetszett nekik, hogy ilyen sok gyerek szurkolhatott a lelátón. Viszont biztosak benne, hogy az angliai meccs meccs teljesen más lesz – tért át a keddi találkozóra a magyar tehetség. – Valószínűleg egy élesebb angol csapattal fogunk találkozni, de ha azt a fegyelmezett játékot meg tudjuk ismételni, amit otthon mutattunk, akkor szoros meccs lehet, s egy újabb meglepetés is elképzelhető.”

Bodnár csak amiatt szomorú kicsit, hogy nem szurkolhat a helyszínen, Wolverhamptonban a magyar válogatottnak, mert kedden már meg kell jelennie a klubjánál, bár az edzések csak a jövő héten kezdődnek.

„Sajnos a legutóbbi idényben kiestünk a Championshipből, de a következőben az azonnali visszajutás a célunk. Az idény közben edzőváltás volt, és az új edzőnk, Grant McCann igazi klublegenda. Leült velem beszélgetni, és elmondta, nagyon büszke rám, látja, hogy keményen dolgozok és edzések után is tovább maradok még gyakorolni, ezért megadja a lehetőséget, hogy a felnőttkeret tagja legyek. Így az utolsó előtti fordulóban elutaztam a felnőttcsapattal a Millwall elleni meccsre, és az utolsó fordulóban, a Blackpool ellen már a kispadon kaptam helyet. Igaz, nem léptem pályára, de nem vagyok türelmetlen, lépésről lépésre haladok, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan bemutatkozhatok a felnőttcsapatban. Hétéves korom óta a Poshban (ez a csapat beceneve – a szerk.) játszom, végigjártam az összes korosztályt és sokat köszönhetek a klubnak, nagyon szeretnék itt pályára lépni az első csapatban. És persze ha rendszeresen játszom, akkor, remélem, továbbra is számítanak rám a korosztályos válogatottban, ami a legfontosabb számomra” – szögezte le Bodnár, aki akkor lenne igazán elégedett, ha úgy kezdhetné újra a munkát angol csapattársaival, hogy a magyar válogatott kétszer is pontot szerzett Anglia ellen a Nemzetek Ligájában.

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4.:
MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0
Június 7.: Olaszország–MAGYARORSZÁG 2–1
Június 11.: MAGYARORSZÁG–Németország 1–1
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik