Légiósok: Szalai Attila a harmadik legdrágább játékos lehet Cipruson

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.17. 10:03
null
Szalai Attila beírhatja magát a ciprusi csapat történelmébe (Fotó: Szabó Miklós)
Mint arról beszámoltunk, a ciprusi bajnokságban szereplő Apollon Limassol pénteken a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a főbb pontokban megegyezett labdarúgója átigazolásáról: Szalai Attila a török Fenerbahce játékosa lesz. Ciprusi lapértesítések szerint a magyar védő az Apollon történetének legdrágábban, a ciprusi bajnokság csapatai közül pedig minden idők harmadik legdrágábban értékesített futballistája lehet, amennyiben 2.3 millió eurót fizetnek érte.

 

Szalai Attila Gastón Sangoy 11 évvel ezelőtti rekordját döntheti meg, amennyiben a török Fenerbahce 2.3 milliót fizet a játékjogáért. Az argentin játékost 2010-ben a Sporting Gijón szerződtette – emlékeztetett a ciprusi honlap.

A végösszeg húsz százaléka, azaz több mint400 ezer euró Szalai előző csapatához, a Mezőkövesdhez kerül, s a magyar védő évente 350 ezer eurót kereshet a törököknél. A ciprusi együttes továbbá megkapja az átigazolási díj 15 százalékát, ha a Fenerbahce a jövőben értékesíti a magyar légiós játékjogát.

Szalai Attila a harmadik legdrágább labdarúgó lehet Cipruson. Az első helyen szintén egy magyar játékos áll, Sallai Roland, akit a német élvonalban szereplő Freiburg 4.5 millió euróért szerződtetett az APOEL-ből 2018 nyarán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik