nemzetisport.hu
2015.09.23 08:51 Frissítve: 2015.09.23 09:11

Légiósok: Németh Krisztián és triója így ír klubtörténelmet

Egy hét múlva rendezik meg a Lamar Hunt US Open Cup, vagyis az Egyesült Államok labdarúgókupája döntőjét. A két csapat, a Philadelphia Union és a Sporting Kansas City nagy erőkkel készül, akárcsak a helyi sajtósok – az egyik legfrissebb anyagban például Németh Krisztián és két társa gólerőssége a téma.

A nagy kansasi trió (balról): Németh Krisztián, Dom Dwyer és Benny Feilhaber (Fotó: kansascity.com)

 

Négy hónappal ezelőtt Dom Dwyer, Németh Krisztián és Benny Feilhaber sehol sem volt a Kansas City kupa-örökranglistáján, sem gól, sem gólpassz, most viszont alaposan átrendezték az élcsoportot – állapítja meg a klub honlapjának cikke.

Dwyer öt góllal immár vezeti a kansasi Open Cup-örökranglistát (holtversenyben), Németh csupán eggyel marad el mögötte (négy gólját három meccsen szerezte), míg Feilhaber öt gólpasszal éllovas az asszisztlistán. A csapat 13 góljából 11-et ők szereztek, de dominanciájuk az egész idényre jellemző – a Sporting tétmeccseken elért 57 góljából 40-et nekik könyveltek el (a bajnokságban, az MLS-ben Dwyer és Feilhaber 10-10, a szezon előtt szerződtetett Németh kilenc gólnál tart).

„Az előző idény kicsit más volt, hiszen Dom vitte a prímet, jószerével csak rá támaszkodhattunk – mondta a minap Peter Vermes, a Sporting edzője, utalva az elmúlt szezonban 24-szer a kapuba találó Dwyerre. – Nagyszerű változás, hogy az idén kalákában dolgoznak a csatáraink, és eredményességükkel egyfelől színesítik a támadójátékunkat, másfelől ezzel párhuzamosan megosztják a védők figyelmét.”

Hasonlóképpen nyilatkozott Feilhaber, aki a magyar füleknek kedves jellemzést adott az idei Sportingról.

„Három éve vagyok itt, és nem vállalok nagy kockázatot, ha azt állítom, magasan a mostani a legjobb támadósorunk – fogalmazott a szálakat a középpályáról mozgató középpályás. – Krisztián olyasmit tesz hozzá a játékunkhoz, aminek mindig is híján voltunk. Képes higgadtan tartani a labdát, magára vonni és megforgatni több védőt, továbbá helyzeteket kialakítani önmagának és a többieknek. És persze ne feledkezzünk meg Dom érdemeiről, valamint (Graham) Zusi ellenállhatatlan felfutásairól sem.”

A Philadelphia–Kansas City döntőt szeptember 30-án rendezik meg előbbi csapat otthonában, a chesteri PPL Parkban.

2022.11.13 14:46:31

Légiósok nemzetisport.hu

Utolsó idei bajnokijukon az eszékiek a várakozásoknak megfelelően hozták a kötelező győzelmet.

2022.11.05 16:51:51

Légiósok nemzetisport.hu

Az eszékiek helyzetig is alig jutottak el a Hajduk otthonában, amely Lovrencsics Gergő nélkül győzött 3–1-re.

2022.10.09 23:55:11

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Felötlik bennem, mi lenne, ha a játékból az ellenfél durvasága miatt hosszú távra kieső futballisták, ha már a büntetőjogot kénytelenek mellőzni, polgári pert indítanának. A Ptk. 339.§-a alapján, hiszen alapesetben, »aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni«.

2022.10.08 21:38:35

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Megtette, amire csak azok képesek, akik bíznak magukban.