Légiósok: Nem zárkózunk el a hosszabbítástól – Vadócz

Vágólapra másolva!
2021.01.04. 06:42
null
Vadócz Krisztián egy éve igazolt a Penarol együtteséhez (Fotó: Penarol)
Vadócz Krisztián egyelőre nem tudja, hol folytatja, még az is lehet, hogy hosszabbít a Penarollal.     

 

Az év végén lejárt szerződése a Penarolnál, de Vadócz Krisztián továbbra is Uruguayban tartózkodik, a jövőjéről egyelőre nem tud biztosat mondani. Január 10-ig egyébként is ki- és beutazási tilalom van az országban, igaz, ha nagyon akart volna, haza tudott volna jönni.

„A klub sem zárkózik el a hosszabbítástól és én sem, de egyelőre nem tudom megmondani, hol folytatom – mondta lapunknak a 35 éves középpályás. – Egy-két héten belül eldől, maradok-e, mindenesetre kedden kezdődik a felkészülés, én pedig a csapattal edzek.”

Ha minden jól megy, január 16-án folytatódik a bajnokság, természetesen nézők nélkül, és már az is nagy eredmény lenne, ha a vírushelyzet miatt minden meccset meg tudnának rendezni. A 42-szeres magyar válogatott játékos tavaly januárban szerződött Uruguayba a Budapest Honvédtól, 18 tétmérkőzésen pályára lépve két gólpasszt adott, a helyi lapok elismerően írtak a teljesítményéről.

A jövője azért is bizonytalan, mert a klubnál sok változás történt. Új elnök, új sportigazgató és új edző érkezett, emellett több játékosnak lejárt a szerződése. Vadócz Krisztián többször hangsúlyozta, mekkora élmény Uruguayban harmincezer ember előtt, latinos hangulatban futballozni, de a vírushelyzet miatt most legfeljebb az utcán találkozhat szurkolókkal. Így sem unatkozott azonban az elmúlt hetekben.

„Itt nyár van, tőlem ötven méterre van egy hatalmas zöld terület, száz méterre a tengerpart, azaz minden körülmény adva van a felkészüléshez – folytatta. – Odafigyeltem a formámra, és alig várom, hogy ismét a többiekkel edzhessek. Remélhetőleg a következő mérkőzésig eldől, hol folytatom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik