MTI
R. D. P.
2023.01.31 14:23 Frissítve: 2023.01.31 15:19

Légiósok: két hétig nem játszhat Gyurcsó Ádám

Előreláthatólag két hétig nem léphet pályára Gyurcsó Ádám, a ciprusi labdarúgó-bajnokság élén álló AEK Larnaca magyar támadója.

Gyurcsó Ádámra kényszerpihenő vár (Fotó: AFP)

A 20-szoros válogatott futballista az M1 aktuális csatornának kedden elmondta, szombaton a második helyen álló APOEL elleni bajnoki rangadót csak egy kisebb sérüléssel „összedrótozva” tudta vállalni, de végül elővigyázatosságból már a félidő előtt lecserélték. Gyurcsónak egy izomhúzódás miatt most pihennie kell.   

 
Gyurcsó megsérült a ciprusi rangadón, Vancsát kiállították Belgiumban
Megvan Nikolics új klubja – hivatalos

„Egyre jobban játékba lendültem, így most a legrosszabbkor jön ez a kényszerpihenő”– nyilatkozta. A 31 éves támadó abban bízik, hogy a Dnyipro-1 elleni mérkőzés előtt – a ciprusi együttes február 16-án a Konferencia-ligában fogadja ukrán ellenfelét párharcuk első felvonásán – vissza tud térni, és a nemzetközi kupameccs előtt „percek” lesznek a lábában.   

Gyurcsó szerződését még decemberben 2025-ig meghosszabbította a klub, mint elmondta, ez nem is volt kérdés, hiszen nagyon jól érzi magát a csapatnál, pályafutása során „ez a második legjobb öltöző”, amelyben megfordult.   

A magyar légiós kijelentette, az együttes legfőbb célja, hogy a klub történetében első alkalommal bajnoki címet ünnepeljen.   

Ebben egy honfitársa is segítségére lehet, a 43-szoros válogatott Nikolics Nemanja szerződtetését vasárnap jelentette be a klub.   

„Régóta ismerjük és jól megértjük egymást a pályán, valamint azon kívül is. Tisztában vagyok vele, mit képvisel és mit tud adni egy csapatnak, hiába harmincöt esztendős már. Az ő kvalitása és rutinja döntő jelentőségű lehet kiélezett helyzetekben, nem véletlenül lesz valaki többszörös gólkirály” – fogalmazott Gyurcsó, aki Székesfehérváron már csapattársa volt a csatárnak.

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.