MTI 2013.10.28 22:51 Frissítve: 2014.07.20 01:39

Légiósok: Huszti nem készül visszatérni a válogatottba

Huszti Szabolcs nem készül visszatérni a magyar labdarúgó-válogatottba, a Hannover légiósa szerint a nemzeti csapatot fiatal játékosokkal kell újjáépíteni.

Huszti Szabolcs: Visszatérésem nem aktuális

A 30 éves támadó hétfőn egy berlini rendezvényen, melyen Németországban élő magyar sportolókkal és a Magyarországon élő Lothar Matthäusszal beszélgetett Béla Réthy, a ZDF német közszolgálati televízió magyar származású sportriportere, azt mondta, „nem aktuális” a visszatérése a nemzeti együttesbe, hiszen a következő Európa- és világbajnokság idején már 33–35 éves lesz.

„Nem hiszem, hogy az én generációmat kell erőltetni” – jelentette ki a berlini magyar nagykövetség pódiumbeszélgetésén Huszti, aki hangsúlyozta, büszke arra, hogy 51-szer szerepelt a válogatottban. Hozzátette, így az ő felelőssége is, hogy a magyar csapat nem jutott ki Eb-re és vb-re, de megjegyezte, a magyar futballban dolgozó edzők közül sokan „sajnos nem nagyon vállalnak felelősséget” a tetteikért, pedig jobb lenne, ha „ők is néha elgondolkodnának, miért tartunk ott, ahol”.

Úgy vélte: jobb eredményeket lehetne elérni, ha a válogatottnak egy „rátermett külföldi szövetségi kapitánya” lenne, akinek „egy komolyabb stábot” kellene magával hoznia, a Magyar Labdarúgó-szövetségnek pedig „mögéjük kellene állnia”, meg kellene adnia azt a támogatást, amit Lothar Matthäus vagy Erwin Koeman, korábbi szövetségi kapitányok „esetleg” nem kaptak meg.

Huszti Szabolcs 2010-ben mondta le a válogatottságot.

 

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.