K. T. I. 2021.04.08 16:51 Frissítve: 2021.04.08 17:02

Légiósok: Holman szívesen lenne válogatott, de „rég beszélt Rossival”

Holman Dávid szerdán először volt kezdő a Slovan Bratislava labdarúgócsapatában sérülését és koronavírus-fertőzését követően, a helyzetéről az M1 állami csatornának beszélt – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Holman Dávid szívesen visszatérne a válogatottba (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
 

 

„Több mint másfél hete edzek ismét az együttessel, így az erőnlétem kezd visszatérni. Felépülésem óta először voltam kezdő, jól éreztem magam a pályán" – mondta az M1-nek a futballista a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében 1–0-ra megnyert találkozó után.

Az MTI kiemeli, a 28 éves támadó kifejtette, hogy rosszkor jött a sérülés, mert jó formában volt, ráadásul felépülése után azonnal elkapta a koronavírust, amely három napra döntötte le a lábáról, akkor láza, hasfájása volt és köhögött. Hozzátette, utána napról napra javult az állapota és nagyjából másfél hét után érezte magát gyógyultnak, azonban a szabályok értelmében 14 napig karanténban kellett maradnia.

„A DAC jó játékerőt képvisel, de a célunk, hogy elhozzuk a három pontot Dunaszerdahelyről, de nem készülünk másképpen" – mondta az MTI által idézett Holman a vasárnapi rangadóról, amelyet éllovasként 13 pontos előnnyel vár a Slovan a második DAC előtt.

Holman megtisztelőnek nevezte, hogy a Slovan négy év után is számít rá, ő pedig azért hosszabbított szerződést februárban, mert a klubnak komoly céljai vannak, így például a Bajnokok Ligája-szereplés kivívása. Megjegyezte, a Slovan sorozatban harmadszor lehet bajnok, amelyre mindössze kétszer volt példa korábban a szlovák pontvadászatban – tette hozzá a távirati iroda beszámolója.

A válogatott kapcsán úgy fogalmazott, hogy szeretne visszakerülni, de Marco Rossi szövetségi kapitánnyal már régen beszélt. Holman, aki eddig ötször ölthette magára a címeres mezt, 2019 júniusában szerepelt legutóbb a nemzeti együttesben.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.

2021.05.15 17:29:50

Légiósok R. Gy.

A kiesés elől tyúklépésben menekülő Lokomotiva keveset mutatott, meleg lesz az utolsó forduló.

2021.05.07 13:39:36

Légiósok MTI/B. A. B., H. D.

Információink szerint a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kínálták a kapusnak.