Légiósok: ezért szorulhatott ki Ádám Martin a kezdőcsapatból

Vágólapra másolva!
2023.03.20. 12:25
null
Klubjában büszkék Ádám Martinra, hogy ismét válogatott meghívót kapott – más kérdés, hogy mostanság a vártnál kevesebbet játszik az Ulszanban (<a href="https://www.facebook.com/ulsanfc/photos/a.934091053416967/2400180983474626/">facebook.com/ulsanfc</a>)
A magyar válogatott márciusi mérkőzései előtt váratlan fejlemény, hogy a dél-koreai bajnoki címvédő Ulszan Hyundainál Ádám Martin az új idényben négy forduló alatt csak egyszer kezdett, a legutóbbi két meccsen előbb hat, majd hét percre cserélték be. A lehetséges okokról a csatár menedzserét, Papp Gábort kérdeztük.

 

 

Ádám Martin menedzsere, Papp Gábor a Nemzeti Sportnak arról számolt be, hogy a csatár edzője, Hong Mjung Bo az első meccs előtt, a tavalyi ezüstérmes Csonbuk elleni rangadót megelőzően beszélt a magyar válogatott játékossal, elmondta, úgy látja, azon a mérkőzésen csereként, a kispadról beállva jobban tudja majd segíteni a csapatot (korábban Marco Rossi szövetségi kapitány is beszélt arról, hogy Ádám csereként rendszerint lendületet tud adni csapatának), de ne idegeskedjen, be fog állni. Ádám a két együttes tavalyi mérkőzésén két gólt lőtt a becserélését követően, amivel gyakorlatilag megnyerte a bajnokságot csapatának. Mivel azonban most az Ulszan vezetett a mérkőzésen, csak a végén, az utolsó percben cserélték be.

Utána a Gangvon FC ellen 1–0-ra megnyert találkozón kezdőként 73 percet játszott, viszont a legutóbbi két bajnokin újra csere volt és a két meccsen összesen 13 percre állt be, gólt még nem szerzett (az új idényben a teljes mutatója: négy meccsen 87 perc).

„Az Ulszan a télen igazolt egy 32 éves dél-koreai csatárt (Dzsu Min Kjut a Csedzsutól – a szerző), aki az előző idényben 15 gólt szerzett, és az első, valamint a harmadik és a negyedik fordulóban is ő kezdett Ádám Martin helyett, a legutóbbi két meccsen szerzett két gólt és adott egy gólpasszt – fejtette ki a magyar csatár mellőzése kapcsán Papp Gábor, a YUNiK Management ügyvezetője.Mivel a csapatnak jól megy a játék, négy forduló alatt négyszer nyert, az edzőnek nincs oka a kezdőcsapatban változtatásra, és a meccseken sem csatárt cserél először, vezetés birtokában, ezért Martin eddig a meccsek hajrában állhatott csak be. Ami nehezen érthető a számomra, hogy mi szüksége volt az Ulszannak egy újabb csatárra, amikor Martin első idénye remekül sikerült a klubnál.”

Mint ismert, Ádám Martin tavaly a dél-koreai futballidény közben, júliusban igazolt Paksról az Ulszanhoz, amelynél 14 bajnokin kilenc gólt, négy gólpasszt ért el és bajnok lett a csapattal.

A tízszeres válogatott csatár a hétfői hazaérkezését követően csatlakozhat a nemzeti együttes keretéhez, többek közt azzal a céllal, hogy a soron következő két meccsen megszerezze első gólját a címeres mezben.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A MÁRCIUSI MECCSEK ELŐTT
KAPUSOK: Demjén Patrik
(Zalaegerszegi TE FC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Hegyi Krisztián (West Ham United – Anglia)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Zalaegerszegi TE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC 1904 – Szlovákia), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (Panathinaikosz – Görögország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Németh András (Hamburger SV – Németország), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Varga Barnabás (Paksi FC)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 23., 19.30: Magyarország–Észtország

EURÓPA BAJNOKI SELEJTEZŐ
Március 27., 20.45:
Magyarország–Bulgária

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik