V. J.
MTI
2023.01.29 18:02 Frissítve: 2023.01.29 18:02

Légiósok: Az előző félévem nem sikerült jól – Nikolics

Bajnoki címért küzdene az Európa-konferencialigában is szereplő új klubjával, a ciprusi AEK Larnacával Nikolics Nemanja – mondta el a csatár az M1-nek adott interjújában.

Nikolics Nemanja (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet, archív)

 

„Ez egy jó lehetőség, főleg azok után, hogy az előző fél évem nem sikerült jól” – mondta az M1 aktuális csatornának Nikolics Nemanja.

„Egy olyan csapathoz jöttem, amely jó focit játszik, jó passzban van, a Konferencia-ligában is ott van. Megpróbálok jó játékkal, gólokkal én is hozzátenni ahhoz, hogy a csapat elérje a célját, megnyerje a bajnokságot.”


Hozzátette: ez az egy konkrét ajánlata volt, Magyarországról pedig egy csapat érdeklődött, de ajánlat nem érkezett. Mint mondta, szeretné minél hamarabb megismerni a társait, az edzőt, a gárda stílusát és biztos abban, hogy Gyurcsó Ádám segít majd neki a beilleszkedésben és a pályán is. Rajta kívül a csapatkapitánnyal is együtt játszott korábban a Legia Warszawában, és van néhány szerb labdarúgó is a keretben, akikkel könnyen megérteti majd magát, de az első benyomása alapján mindenki nagyon segítőkész a klubnál.

A 35 éves csatár a Kaposvár után a Videoton játékosa lett, mellyel NB I-es gólkirályi címet ünnepelhetett, majd a Legia Warszawánál a lengyel, a Chicago Fire-nél pedig az amerikai élvonal legjobb góllövője lett. Nikolics a légióskodás után visszatért az akkor már Mol Fehérvár néven szereplő klubhoz, ám augusztusban távozott onnan, s a török másodosztályban szereplő, Ugrai Rolandot is soraiban tudó Pendiksporhoz került, de ott csak kilenc mérkőzésen lépett pályára, gólt nem szerzett.

Nikolics decemberben bontott szerződést a törökökkel, azóta szabadon igazolható volt, ám most az idény végéig aláírt Gyurcsó Ádám klubjához, az AEK Larnacához.

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.