P. L.
2022.11.04 11:54 Frissítve: 2022.11.05 16:46

HNL: Lovrencsicsékhez látogatnak Kleinheislerék

A tabella harmadik helyén álló NK Osijek november 5-én, szombaton 17.30-tól az egy hellyel előtte álló Hajduk Split vendégeként lép pályára a horvát labdarúgó-bajnokság (HNL) 16. fordulójában. Kleinheisler Lászlóék egy idegenbeli sikerrel egy pontra közelítenék meg a Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató dalmáciai riválisukat a tabellán.

 

Kleinheisler Lászlóék idegenben vívnak rangadót Lovrencsics Gergőékkel (Fotó: nk-osijek.hr)

A két csapat előző idényben lejátszott spliti mérkőzése nézőcsúcsot hozott, hiszen akkor 30 500, más források szerint 33 ezer néző foglalt helyet a Poljud Stadionban, s az érdeklődésre ezúttal sem lehet majd panasz.

Az NK Osijek már korábban útra kel Splitbe, azok után, hogy legutóbb hazai pályán 1–0-ra nyert a Dinamo Zagreb ellen. Az eszékiek szakmai munkáját irányító Rene Poms a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón mondta el várakozásait a spliti meccsről.

„A zágrábiak elleni találkozót követően a legfontosabb az volt a héten, hogy kellő módon a következő meccsre fókuszáljunk, egyben immár mentálisan is a Hajdukkal szembeni mérkőzésünkre hangolódjunk” – fogalmazott a fehér-kékek osztrák vezetőedzője, Rene Poms.

„Az egyik védőnk, Jevhen Cseberko sérülés miatt kiesett, a még mindig sérültek mellett azonban a keretünk lényegében teljes. Hogy kik alkothatják Splitben a kezdő tizenegyünket, az még valamivel később dől el” – fogalmazott Roms. Kiemelte, kevesen számítottak arra, hogy olyan kiemelkedőt nyújtanak a Dinamo Zagreb ellen, mint tették azt múlt szombaton, ugyanakkor a befektetett munkájuk meghozta gyümölcsét, s erre készülnek e hétvégén is.

Emocionálisan is sokat segített a listavezető fővárosiak elleni siker, ugyanakkor a fejeket kiürítették, már kizárólag a Hajduk Splittel vívandó bajnoki van a középpontban – ellene szintén a tökéletes felkészülés lehet a győzelemhez vezető út titka.

„A sérültünkön kívül nincs nagyon más okom változtatni az összeállításunkon, remek volt az elmúlt meccs, a srácok nagyon jól mentek az edzéseken is, de az utolsó foglalkozásunkat még mindenképpen megvárnánk. Megfelelő minőségű és mennyiségű a játékosállományunk, ami számomra igazán remek kiindulási alap” – húzta alá.

Poms kiemelte, a korábbi, varasdi vereségük a kiváló példa: ha nincsenek maximálisan egy-egy meccsre hangolódva, miképpen járhat csapatuk, legyen szó bármely ellenfélről.

Viszont ha minden rendben van, akkor bárkit legyőzhetnek, s szeretnék, ha így lenne ez a Lovrencsics Gergőt is a soraiban tudó Hajduk Split ellen is, ezúttal idegenben.
 
HORVÁT BAJNOKSÁG
16. FORDULÓ
November 5., szombat
17.30:
Hajduk Split–NK Osijek – élőben az NSO-n!

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.

2022.12.23 10:41:30

Légiósok nemzetisport.hu

„Nehéz év van mögöttem, de várom a következőket is, amelyek szintén nem lesznek egyszerűek.”

2022.11.13 14:46:31

Légiósok nemzetisport.hu

Utolsó idei bajnokijukon az eszékiek a várakozásoknak megfelelően hozták a kötelező győzelmet.