DAC: Kalmár Zsolt először játszott nevelőegyesülete, a Győr ellen

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.01.24. 14:00
null
Kalmár Zsolt élvezte a Győr elleni mérkőzést (Fotó: dac1904.sk)
Kalmár Zsolt, a DAC csapatkapitánya góllal járult hozzá az ETO FC Győr elleni 3–0-s győzelemhez.

 

„Minden gólnak örülök. Hogy ezek után haza mehetek-e Győrbe? Nagyon jó a kapcsolatom az ETO-val. Nagyon sok ismerősöm van Győrben, ott nőttem fel, kiskoromban szinte az ETO volt a második családom, sokat kaptam tőlük. Lassan hét éve, hogy eligazoltam, és most először játszottam az ETO ellen. Jó volt ellene meccselni” – mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, aki miután elhagyta a pályát, odament az ETO mesteréhez, Csató Sándorhoz, aki edzője volt Győrben az U17-es és az U19-es korosztályban is.

„Már akkor is látszódott, hogy kivételesen tehetséges. Remélhetőleg olyan pályafutása lesz, amelyet megálmodott és mi is remélünk tőle. Most már több mint egy tehetséges futballista, immár egy kiforrott játékosról beszélünk, akire büszkék vagyunk és mindig hálás szívvel gondolok Zsoltira – nyilatkozta lapunknak Csató Sándor. – Amikor szünet van a bajnokságban, mindig kijár velünk lábteniszezni. Természetesen szívesen látjuk, hiszen mégiscsak nálunk nőtt fel. Az akadémistákat is büszkeség tölti el, amikor meglátják, hiszen Győrből indult a pályafutása. Büszkék vagyunk rá.”

A szlovák Fortuna Liga február 14-én indul, a DAC a felkészülés közepén jár.

„Keményen edzünk, minden nap itt vagyunk, szinte reggeltől estig. Jól érzem magam, jó állapotban vagyok. A lábaim fáradtak, de ez érthető a megterhelő munka után. Remélem, az idény kezdetére jó formát tudok mutatni” – mondta Kalmár Zsolt, aki örült annak, hogy az elmúlt héten már füvön tudtak edzeni, és hogy szombaton a Győr ellen játszhattak.

„A műfüvön jóval megterhelőbbek a gyakorlatok, az ízületeknek sem tesz jót. Remélem, az időjárás engedni fogja, hogy természetes füvön készüljünk” – folytatta a 25-éves játékos.

A DAC a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt nem utazott el Törökországba edzőtáborozni, helyette a MOL Akadémián készül fel a tavaszi folytatásra.

„A munkát gond nélkül otthon is el tudjuk végezni. Egyedül az edzőmeccsek hiányoznak. Tavaly Törökországban öt-hat meccset tudtunk játszani első osztályú, remek játékerővel bíró csapatok ellen. Fejlődni tudtunk és felmérhettük, hol áll a csapatunk” – tette hozzá Kalmár Zsolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik