K. Zs. 2021.05.04 14:09 Frissítve: 2021.05.04 15:21

Bundesliga: a lipcseiek készek megharcolni Gulácsiért

A Bild értesülése szerint az RB Leipzig immár készen áll arra, hogy lefolytassa a szerződéshosszabbítási tárgyalást Gulácsi Péterrel, és a klub reméli, hogy könnyen egyezségre is jut a magyar válogatott kapussal, noha több neves európai vetélytárs szívesen látná a gólvonalán.

Gulácsi Péter bemelegítés közben egy közelmúltbeli Bundesliga-meccs előtt (Fotó: AFP)

 

Gulácsi Péter az idén is meggyőző teljesítményt nyújt, gyakorlatilag ő a legbiztosabb pont a minden bizonnyal Bundesliga-ezüstérmesként záró csapatban, ahogyan a Bild fogalmaz: a német bajnokság egyik legjobb kapusa, akiért topklubok állnak sorba.

A német lap most a Borussia Dortmundot, a Tottenham Hotspurt és az AS Romát emeli ki a magyar kapusra „leső”, az állítólag 12-13 millió eurós kivásárlási záradékkal is megbirkózni hajlandó klubok sorából.

A Bild a közelmúltban furcsállotta, hogy nincs információ a szerződéshosszabbítási tárgyalások megkezdéséről, ennek ismeretében nem meglepő, hogy az új fejlemény híre kedden befutotta az online sportfelületeket.

A 2023 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkező Gulácsi sorsa elsősorban a saját kezében van, és bár a Bild szerint a német klubnak van oka az aggodalomra, a lipcsei vezetők úgy vélik, az ő ajánlatuk igencsak versenyképes lesz.

„Péter pontosan tudja, milyen klubbal áll szerződésben, és mi is pontosan tudjuk, milyen értéket képvisel ő. Mindezt figyelembe véve nem látok okot arra, hogy váltani akarjon” – idézi a Bild a nyártól az Eintracht Frankfurtnál dolgozó, de jelenleg még lipcsei sportigazgató Markus Kröschét.

A Bild úgy tudja, maga Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig vezérigazgatója veszi kézbe az ügyet, és a cél az, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot tegyenek Gulácsinak.

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.