K. Zs. 2021.05.04 14:09 Frissítve: 2021.05.04 15:21

Bundesliga: a lipcseiek készek megharcolni Gulácsiért

A Bild értesülése szerint az RB Leipzig immár készen áll arra, hogy lefolytassa a szerződéshosszabbítási tárgyalást Gulácsi Péterrel, és a klub reméli, hogy könnyen egyezségre is jut a magyar válogatott kapussal, noha több neves európai vetélytárs szívesen látná a gólvonalán.

Gulácsi Péter bemelegítés közben egy közelmúltbeli Bundesliga-meccs előtt (Fotó: AFP)

 

Gulácsi Péter az idén is meggyőző teljesítményt nyújt, gyakorlatilag ő a legbiztosabb pont a minden bizonnyal Bundesliga-ezüstérmesként záró csapatban, ahogyan a Bild fogalmaz: a német bajnokság egyik legjobb kapusa, akiért topklubok állnak sorba.

A német lap most a Borussia Dortmundot, a Tottenham Hotspurt és az AS Romát emeli ki a magyar kapusra „leső”, az állítólag 12-13 millió eurós kivásárlási záradékkal is megbirkózni hajlandó klubok sorából.

A Bild a közelmúltban furcsállotta, hogy nincs információ a szerződéshosszabbítási tárgyalások megkezdéséről, ennek ismeretében nem meglepő, hogy az új fejlemény híre kedden befutotta az online sportfelületeket.

A 2023 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkező Gulácsi sorsa elsősorban a saját kezében van, és bár a Bild szerint a német klubnak van oka az aggodalomra, a lipcsei vezetők úgy vélik, az ő ajánlatuk igencsak versenyképes lesz.

„Péter pontosan tudja, milyen klubbal áll szerződésben, és mi is pontosan tudjuk, milyen értéket képvisel ő. Mindezt figyelembe véve nem látok okot arra, hogy váltani akarjon” – idézi a Bild a nyártól az Eintracht Frankfurtnál dolgozó, de jelenleg még lipcsei sportigazgató Markus Kröschét.

A Bild úgy tudja, maga Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig vezérigazgatója veszi kézbe az ügyet, és a cél az, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot tegyenek Gulácsinak.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.

2021.05.15 17:29:50

Légiósok R. Gy.

A kiesés elől tyúklépésben menekülő Lokomotiva keveset mutatott, meleg lesz az utolsó forduló.

2021.05.07 13:39:36

Légiósok MTI/B. A. B., H. D.

Információink szerint a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kínálták a kapusnak.