K. Zs. 2021.05.04 14:09 Frissítve: 2021.05.04 15:21

Bundesliga: a lipcseiek készek megharcolni Gulácsiért

A Bild értesülése szerint az RB Leipzig immár készen áll arra, hogy lefolytassa a szerződéshosszabbítási tárgyalást Gulácsi Péterrel, és a klub reméli, hogy könnyen egyezségre is jut a magyar válogatott kapussal, noha több neves európai vetélytárs szívesen látná a gólvonalán.

Gulácsi Péter bemelegítés közben egy közelmúltbeli Bundesliga-meccs előtt (Fotó: AFP)

 

Gulácsi Péter az idén is meggyőző teljesítményt nyújt, gyakorlatilag ő a legbiztosabb pont a minden bizonnyal Bundesliga-ezüstérmesként záró csapatban, ahogyan a Bild fogalmaz: a német bajnokság egyik legjobb kapusa, akiért topklubok állnak sorba.

A német lap most a Borussia Dortmundot, a Tottenham Hotspurt és az AS Romát emeli ki a magyar kapusra „leső”, az állítólag 12-13 millió eurós kivásárlási záradékkal is megbirkózni hajlandó klubok sorából.

A Bild a közelmúltban furcsállotta, hogy nincs információ a szerződéshosszabbítási tárgyalások megkezdéséről, ennek ismeretében nem meglepő, hogy az új fejlemény híre kedden befutotta az online sportfelületeket.

A 2023 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkező Gulácsi sorsa elsősorban a saját kezében van, és bár a Bild szerint a német klubnak van oka az aggodalomra, a lipcsei vezetők úgy vélik, az ő ajánlatuk igencsak versenyképes lesz.

„Péter pontosan tudja, milyen klubbal áll szerződésben, és mi is pontosan tudjuk, milyen értéket képvisel ő. Mindezt figyelembe véve nem látok okot arra, hogy váltani akarjon” – idézi a Bild a nyártól az Eintracht Frankfurtnál dolgozó, de jelenleg még lipcsei sportigazgató Markus Kröschét.

A Bild úgy tudja, maga Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig vezérigazgatója veszi kézbe az ügyet, és a cél az, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot tegyenek Gulácsinak.

2021.04.26 17:30:33

Légiósok MILITÁR IVÁN

Miért van szüksége az RB Leipzignek Willi Orbánra és mit adhat ő a magyar válogatottnak? Elemzés.

2021.04.25 16:07:10

Légiósok H. Á.

Magyar játékosai nélkül játszott gól nélküli döntetlent az NK Osijek a Rijeka vendégeként.