Horvát Kupa: micsoda csere! Kleinheisler beállt, gólt lőtt, a Hajduk kiütéssel jutott tovább

VÉGH JÁNOSVÉGH JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.02.27. 17:10
Kleinheisler László a Split harmadik gólját szerezte (Fotó: Hajduk Split/FB)
A Hajduk Split 5–0-ra megverte az NK Varazdint a labdarúgó Horvát Kupa negyeddöntőjében, ezzel továbbjutott. Az NK Osijek viszont kiesett, miután 1–0-s vereséget szenvedett a Lokomotiva Zagreb otthonában.

 

Az előző bajnoki fordulóban csak döntetlenre futotta az aranyéremért küzdő Hajduk Splitnek a Varazdin otthonában. Néhány nap elteltével, a félelmetes hangulatú spliti Poljud Stadionban ismét összecsapott a két együttes, a Hajduk pedig ezúttal kiütötte szlavóniai ellenfelét.

A Split a szünet előtt nem sokkal kettőt lőtt, majd a harmadik találatot magyar játékos szerezte: Kleinheisler László a 61. percben állt be csereként, majd a 64.-ben egy bedobás után szépen játszott össze Marko Livajával, és a tehetetlen kapus mellett a hálóba lőtt. A dalmáciaiak ezután további két gólt szereztek, a kemény mag pedig hatalmas pirotechnikai bemutatóval ünnepelte az elődöntőbe jutást.

KLEINHEISLER GÓLJA 2.29-TŐL, A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁBAN

Miérez rúgta az Eszék tizenegyesét. Kihagyta. (Fotó: TheCroatianLad/Twitter, archív)

Az Eszék a második félidő elején került hátrányba a Lokomotiva Zagreb ellen. A vasutascsapat játékosát, Jon Mersinajt a 62. percben kiállították, ám az NK Osijek nem tudott élni az emberelőnnyel, ráadásul 86. percben Ramón Miérez kihagyott egy tizenegyest.

HORVÁT KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Lokomotiva Zagreb–NK Osijek 1–0 (Mudrazija 51.)
Kiállítva: Mersinaj (62., Lokomotiva)
Hajduk Split–Varazdin 5–0 (Diallo 42., Krovinovic 45+3., Kleinheisler 64., Elez 67., Livaja 72. – 11-esből)

Szerdán játsszák
14.00: Rudes–Rijeka
18.00: Dinamo Zagreb–Gorica

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik