Ádám Martin: Mindegy, mi a szerepem, apait-anyait beleadok!

SALIGA NORBERTSALIGA NORBERT
Vágólapra másolva!
2024.02.17. 10:17
A dél-koreai Ulszanban futballozó Ádám Martin (9) mindent megtesz, hogy csapata sokáig meneteljen az ázsiai Bajnokok Ligájában, ő pedig válogatott kerettag legyen (Fotó: Getty Images)
Kisebb sérüléséből felépülve pályára lépett az ázsiai Bajnokok Ligájában Ádám Martin – az Ulszan HD FC magyar válogatott csatára háromgólos győzelmet hozó mérkőzésen tért vissza, és szeretne minél jobb formába kerülni, hogy Marco Rossi a magyar válogatott Európa-bajnokságra készülő keretében is számoljon vele.

– Látszólag könnyed, három-nullás győzelmet arattak az ázsiai Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Milyen érzés volt belülről megélni a sikert?
– Őszintén szólva nehezebb mérkőzésre számítottunk, számítottam – válaszolta lapunk kérdésére Ádám Martin, az Ulszan HD FC csatára, aki hat meccsen öt gólnál jár a sorozatban, és a Ventforet Kofu elleni nyolcaddöntő első mérkőzésén a 76. percben cserélte be edzője. – A japán klubfutball igencsak erős, de ehhez hozzá kell tenni, hogy a Kofu másodosztályú együttes. Ha jól tudom, ellenfelünknél sok változás történt a közelmúltban, több új labdarúgó érkezett; az összeszokottság hiánya meg is látszott a játékán, mi pedig nagyszerűen kihasználtuk a megingásokat. Mindettől függetlenül nagyon örülünk a sikernek, remek eredményt értünk el, és bizakodva várjuk a visszavágót.

– Kisebb sérüléssel bajlódott mostanság, de ez látszólag nem gátolta, jól szállt be a mérkőzés utolsó szakaszában. Hogy érezte magát a pályán?
– Valóban kisebb sérülésem volt, de ez már a múlt. Jól éreztem magam a pályán, ezúttal negyedórát, hosszabbítással együtt húsz percet kaptam, és úgy érzem, jól végeztem el a feladatomat. Három-nullás előnyben a labdatartáson, az összjátékon és a védekezésen volt a hangsúly, ezt sikerült megvalósítanunk. Az volt a célunk, hogy ne kapjunk gólt, és ebben sem volt hiba.

– A győzelem jelzésértékű, mit gondol, az Ulszan HD az ázsiai Bajnokok Ligája egyik esélyese lett?
– A háromgólos előnynek köszönhetően már-már a negyeddöntőben vagyunk, természetesen a lefújást követően az öltözőben is nagy volt az öröm. A munka csak most kezdődik igazán, ezzel mindenki tisztában van a csapatban, a földön maradunk továbbra is. Az Ulszan tizenkét éve és legutóbb négy esztendeje is megnyerte a sorozatot, így az a célunk, hogy a csapat történelme során harmadszor is Ázsia bajnoka legyen. Azonban téved, aki azt hiszi, könnyű a feladatunk, elég csak egy pillantást vetni a szaúdi csapatok keretére. Az biztos, hogy mindent megteszünk a siker érdekében!

– A siker, a nagyszerű kupaszereplés Marco Rossinak is jó ajánlólevél lehet a nyári Európa-bajnokság előtt. Gondol már időnként a nyári kontinensviadalra?
– Az Európa-bajnokság odébb van még, de természetesen nagyon motivál, és mindenképp szeretnék a keretben lenni. Az, hogy kezdőjátékosként vagy csereként számol-e velem a szövetségi kapitány, sosem érdekelt. Mindegy, mi a szerepem, apait-anyait beleadok, és ha lehetőséget kapok, igyekszem meghálálni. Amellett, hogy az Ulszanban szeretnék minél jobban teljesíteni a nyárig, a célom, hogy az Európa-bajnokságon csúcsformában legyek, és segítsem Magyarországot!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik