Légiósok: Szoboszlai Dominik csatlakozhat a PL legjobb szabadrúgáslövőihez

KAMLER JÁNOSKAMLER JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.07.05. 08:26
Bár még egyetlen meccset sem játszott új csapatában, minden bizonnyal megkapja majd az esélyt a szabadrúgás elvégzésére a Liverpoolban a kivételes rúgótechnikájú Szoboszlai Dominik. Nézzük, kiknek szegődhet a nyomába a Premier League 1992 óra íródó történetében!

STEVEN GERRARD (Liverpool, 1998–2015)

Szoboszlai Dominik megkapta a 8-as számú mezt a Liverpoolnál, úgyhogy kezdjük is összeállításunkat a dressz korábbi „tulajdonosával”, Steven Gerrarddal! Ha az ellenfél kapujától 25 méteren belülre és lövőhelyzetbe került, kis túlzással ziccer volt neki a gólszerzés, s természetesen a szabadrúgásai is veszélyesek voltak. A klub saját nevelésű középpályása 504 Premier League-fellépésén 121 gólt szerzett, nyolcat szabadrúgásból.

GIANFRANCO ZOLA (Chelsea, 1996–2003)

A Chelsea 6.2 millió eurót fizetett az apró termetű támadó megszerzésekor 1996-ban a Parmának, és rögtön az első idényében FA-kupa-győzelemre vezette a londoni együttest, sőt, ő lett a Chelsea történetében az első futballista, aki Angliában megkapta a szakíróktól az év játékosa díjat. Az olasz támadó 229 PL-meccsén 58 gólt szerzett, 12-t szabadrúgásból.

CRISTIANO RONALDO (Manchester United, 2003–2009; 2021–2022)

Ha megvizsgáljuk, hogyan tartja lövő lábfejét a szabadrúgás elvégzésekor Cristiano Ronaldo, illetve Szoboszlai Dominik, szembetűnik a hasonlóság. A portugál világsztár ámulatba ejtette a futballrajongókat első manchesteri időszakában, a planetfootball.com szakírója szerint a Portsmouthnak lőtt szabadrúgásgólja a Premier League történetének legnagyobbja – érdemes rákeresni a világhálón. Százhárom gólt szerzett karrierje 236 PL-meccsén, 12-szer szabadrúgásból talált be.

JAMES WARD-PROWSE (Southampton, 2011–)

A 28 éves, 11-szeres angol válogatott középpályás éppen az idén esett ki nevelőklubjával, a Southamptonnal a Premier League-ből, kíváncsian várjuk, eligazol-e a nyáron. Egy biztos: szenzációs rúgótechnikával megáldott labdarúgó. Ez ideig 343 fellépéssel és 49 góllal büszkélkedhet, no meg azzal, hogy már 17 szabadrúgást váltott gólra az angol élvonalban. Veszélyben a vonatkozó csúcs!

DAVID BECKHAM (Manchester United, 1995–2003)

Hát nyilván… Aki nekünk Szusza Ferenc, a braziloknak Roberto Carlos, az angoloknak David Beckham. Jobb lába nemzeti kinccsé nemesedett, utánozhatatlan mozdulattal tudta meglőni a labdát, amely időnként fölfoghatatlan ívben csapódott az ellenfél kapujába. Pályafutása során 265 mérkőzésen szerepelt a Premier League-ben, 62 gólt szerzett, ebből 18-at szabadrúgásból – az ő csúcsát döntheti meg James Ward-Prowse.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik