Légiósok: egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújt Tiefenbach Dániel az osztrák élvonalban

Vágólapra másolva!
2023.04.21. 08:42
null
Tiefenbach Dániel (Fotó: Imago Images)
Az Austria Lustenaut erősítő Tiefenbach Dániel két súlyos sérülése már a múlté, a középpályás bejátszotta magát a labdarúgó Európa-konferencialigába vágyó együttes kezdőcsapatába.

Játékba lendült Tiefenbach Dániel, az Austria Lustenau 23 éves középpályása. Az Ausztriában felcseperedő labdarúgó 2015 óta tartozik együttese kötelékébe, amellyel a 2021–2022-es idényben (huszonkét év után) feljutott az élvonalba, ám az elmúlt két év számára inkább pokoljárás volt, mindkét térdében elszakadt ugyanis a keresztszalag. Második, elhúzódó sérülését követően február 11-én lépett először pályára, a Salzburg ellen csereként kapott fél órát, majd öt játéklehetőség nélküli hét után a kezdőbe jelölték, azóta kirobbanthatatlan.

„Keményen edzettem, nem foglalkoztam azzal, miért nem játszom  – mondta lapunknak Tiefenbach Dániel. A posztomon megsérült az egyik csapattársam, a Klagenfurt ellen beállítottak védekező középpályásnak – nyolcszázhuszonnyolc nap elteltével kezdtem újra tétmeccsen. Jó teljesítményemnek köszönhetően megőriztem a helyemet a kezdő tizenegyben, úgy érzem, meggyőző volt a játékom – a vorarlbergi lapok azt írták, én voltam a csapat egyik legjobbja. Az erőnlétemmel nincs gond, fel tudtam venni az osztrák Bundesliga ritmusát. Nagyszerű érzés újra pályán lenni a súlyos sérüléseim után, csupa pozitív visszajelzést kapok, ami hatalmas lendületet ad. Sok sikerélményben van részem, a csapattal jó formában vagyunk, egymást követő négy mérkőzést nyertünk meg az élvonalban, ami még nem fordult elő a klub történetében – sajnáljuk, hogy a páratlan széria megszakadt a múlt hét végén a Wolfsberg ellen, mert sikerével feljött a nyakunkra.”

Hat fordulóval a bajnokság vége előtt a Lustenau vezeti az osztrák bajnokság alsóházát, amelynek első két helyezettje egymás ellen játszik, a párharc győztese pedig a felsőház ötödik helyezettjével küzd meg az Európa-konferencia­liga-szereplésért. Az 1914-ben alapított egyesület még sohasem játszott mérkőzést a nemzetközi kupaporondon, megbecsült magyar játékosával írhat történelmet.

„Az volt a célunk, hogy megőrizzük első osztályú tagságunkat, de már mindenkinek az lebeg a szeme előtt, hogy az alsóház első két helyén végezzünk. Mérföldkövet jelentene a pályafutásomban, ha az Európa-konferencialigában szerepelhetnék a csapattal. Egyéves opció szerepel a szerződésemben, ami még nem lépett érvénybe. Beszélgetünk a klub elöljáróival a folytatásról, úgy érzékelem, szeretnének megtartani, terveznek velem. Szívesen maradnék, ugyanakkor nyitott vagyok az ajánlatokra, meghallgatom őket. Még hat meccsünk biztosan van az idényből, a végéig nem foglalkozom semmi mással, csak a minél jobb szerepléssel. Két évet bajlódtam sérüléssel, nekem tényleg az a legfontosabb, hogy minél többet játsszak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik