Légiósok: 100? Boldog vagyok, de nem ez a lényeg – Kádár

Vágólapra másolva!
2019.11.25. 14:32
null
Kádár Tamás a Dinamo egyik edzésén (Fotó: dynamo.kiev.ua)
Mint beszámoltunk róla, Kádár Tamás a Mariupol ellen 3–0-ra megnyert vasárnapi bajnokin játszotta 100. mérkőzését a Dinamo Kijevben. A jubileum alkalmából az ukrán klub hivatalos honlapja megszólaltatta a Dinamót 2017 februárja óta szolgáló magyar labdarúgót.

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy már száz mérkőzést játszottam a Dinamóban, hiszen ez bizonyíték arra, hogy megfelelek az itteni elvárásoknak – idézi a klubhonlap Kádár Tamást. – Ugyanakkor a százas csak egy szám, semmi több, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megnyertük ezt a mérkőzést. Minden egyes meccsen bizonyítanunk kell a szurkolóinknak, hogy nyerő típusú futballisták vagyunk, nyerő csapatot alkotunk. Külön öröm, hogy ez a siker egybeesett a jubileumommal.”

A kérdésre, hogy a következő célja a 200. mérkőzés-e, vagy még ennél is tovább szeretné-e viselni a kijeviek mezét, a válogatott védő így válaszolt:

„Nem tűzök ki efféle célokat, mindig a következő meccs a legfontosabb. Boldoggá tesz majd, ha sikerül további száz vagy kétszáz meccset játszanom a Dinamóban, de most az a fontos, hogy folytassuk a jó sorozatot, javuljon a játékunk.”

A magyar légiós az utóbbi hetekben sérülés miatt nem játszhatott.

„Minden rendben, jól érzem magam, nincs semmi probléma – válaszolta az egészségi állapotát firtató kérdésre. – Az egyik edzésen elszenvedett kellemetlen izomsérülés hátráltatott, a válogatottban sem lehettem ott, mert nem voltam százszázalékos állapotban. Igyekeztem kondiban tartani magam, és lépésről lépésre közelítek az optimális formámhoz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik