Légiósok: a Gladbach előszerződést kötött Lovrencsics-ügyben - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.20. 11:00
null
Lovrencsics Gergő a Bundesligában folytatja? – teszi fel a kérdést a LechPoznan.com
A Lech Poznan nem hivatalos világháló oldala, a LechPoznan.com arról ír, hogy a Borussia Mönchengladbach továbbra is élénken érdeklődik a magyar válogatott szélső, Lovrencsics Gergő iránt. Olyannyira, hogy a német élvonalbeli klub már egy előzetes megállapodást is kötött a játékos ügyében. A szélsőt képviselő menedzser, Nagy Mihály azonban a Nemzeti Sport Online megkeresésére cáfolta, hogy bármilyen előrelépés történt volna.

 

CSAK A NYÁR VÉGÉN?

Mariusz Rumak, a Lech Poznan vezetőedzője arra törekszik, hogy ha elszerződik a piacon igen keresettnek mutatkozó három labdarúgója (Lovrencsics Gergő, Lukasz Teodorczyk, Daylon Claasen), azt csak a nyári átigazolási időszak hajrájában tegye meg.

A poznansport.pl szerint nem kérdés, hogy a Lech szeretne jól keresni Lovrencsics Gergő és Lukasz Teodorczyk eladásán – előbbi iránt állítólag a német Borussia Mönchengladbach, az utóbbi iránt az olasz Torino érdeklődik –, ugyanúgy, ahogyan korábban Robert Lewandowskin, Artjoms Rudnevsen és Alekszandar Toneven.

Rumak azonban nem szeretné, hogy megint az európai kupaszereplés rovására kelljen újjáépítenie a csapatot, mert az új igazolások beépítése időbe telik – itt a szakvezető Lovrencsics Gergőre utalt, aki csak a második lengyelországi idényére érett be igazán.

A Lech európai kupaszereplése gyakorlatilag biztosra vehető, a kérdés csak az, hogy a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga selejtezője vár-e a csapatra (nagy valószínűség szerint az utóbbi) – márpedig a klub nem szeretne elbukni már a harmadik körben, ahogyan egy évvel ezelőtt.

A honlap információi szerint a poznani klub ezt figyelembe véve bocsátkozott tárgyalásokba a kérőkkel, és a lengyelek malmára hajtja a vizet, hogy a nyári világbajnokság miatt a Bundesliga a szokásosnál később, csak augusztus 22-én rajtol – ez áttételes megerősítése annak, hogy Lovrencsicsért német klub jelentkezett be. (Teodorczyk torinói megfigyelését tényként említi a forrás.)

A lengyel sajtót múlt héten járta be a hír, miszerint a Lech Poznanban remeklő Lovrencsics Gergő első számú kérője a német élvonalbeli Borussia Mönchengladbach, majd később az osztrák Red Bull Salzburg érdeklődéséről is beszámoltak lengyel források.

A klub nem hivatalos honlapja, a LechPoznan.com most a Mönchengladbach érdeklődését erősítette meg, valamint saját értesüléseire hivatkozva egy előzetes megállapodásról is beszámol.

„Információink szerint Lovrencsics már csak egy lépésre van a Mönchengladbachtól, amely már egy előzetes megállapodást is kötött a játékos ügyében" – írja a lengyel forrás.

Ha a hír igaz, akkor várhatóan két hét múlva, a lengyel bajnokság június 1-jei zárása után jelentik be hivatalosan is, hogy a szélső a német klubnál folytatja a pályafutását. Addig azonban még három bajnoki meccs vár a magyar szélsőre: szombaton a Pogon Szczecint fogadja a második helyen álló Lech, majd jövő szerdán a Ruch Chorzówot, június 1-jén pedig a tabellát jelenleg nyolcpontos előnnyel vezető Legia Warszawához látogat. Lovrencsics éppen a feszített bajnoki hajrá miatt nem szerepel a héten a Dánia elleni válogatott meccsen.

Megkerestük a magyar szélsőt képviselő menedzsert, Nagy Mihályt, aki ugyanakkor azt mondta, a lengyel sajtóban megjelentekkel ellentétben semmi újdonságról nem tud beszámolni.

„A lengyel lapokban nagyon sok találgatás megjelenik. Ezekkel szemben az az igazság, hogy semmilyen konkrétum, új fejlemény nincs Lovrencsics ügyében" – fogalmazott az NSO kérdésére a játékosügynök.

A 25 éves játékos jövőjével kapcsolatban eszerint még semmilyen döntés sem született. Ettől függetlenül a magunk részéről nem lennénk meglepve, ha előbb-utóbb Lovrencsics valóban a Bundesligában folytatná a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik