Vasas: igazi ünnep lesz a péntek délután Angyalföldön

Vágólapra másolva!
2019.07.03. 13:55
null
Genzwein Ferenc (Fotó: Tumbász Hédi)
Csaknem hetven korábbi ismert labdarúgó lép pályára az Illovszky Rudolfról elnevezett stadion avatását megelőző pénteki gálamérkőzésen.

 

A július 5-én, pénteken este fél kilenckor kezdődő Vasas–Dunaszerdahely barátságos mérkőzéssel avatják fel a patinás angyalföldi klub új, Illovszky Rudolf nevét viselő stadionját. Ezt megelőzően, viszont sor kerül a korábbi nagyszerű labdarúgókat felvonultató gálameccsre is: a 16.30 órakor kezdődő találkozón a Vasas öregfiúkcsapata mérkőzik meg a magyar válogatott veteránjaival. A Vasas két korábbi edzője, Genzwein Ferenc és Gellei Imre irányítja a két együttest.

„Negyvenhárom tagú keretünk van, de kétszer ennyi játékost is meghívhattam volna – mondta lapunknak Genzwein Ferenc, a Testnevelési Egyetem kancellárja, aki az 1992–93-as idényben irányította a piros-kékeket. – Igyekeztünk úgy alakítani a keretet, hogy minden korosztály képviseltetve legyen. Nagy presztízs bekerülni a csapatba, voltak olyanok, akik maguk jelentkeztek, de szabni kellett egy határt. A legidősebbekből álló szeniorcsapat – Puskás Lajossal, Komjáti Andrással vagy Ladinszky Attilával a soraiban – kezdi majd a meccset, öt percig lesz a pályán, utána huszonöt percet kapnak a Juhár Tamás vagy Mészöly Géza nevével fémjelzett korcsoportba tartozó játékosok, a kétszer harmincperces meccs második félidejében pedig tizenöt-tizenöt percet adok a még fiatalabbaknak, Sáfár Szabolcséknak, Kabát Péteréknek.”

Genzwein Ferenc büszke arra, hogy az új stadionban ő ülhet először a Vasas kispadján mérkőzésen.

„Óriási megtiszteltetésnek tartom. Volt már egyszer egy ilyen mérkőzés, hogy a magyar válogatott öregfiúkcsapata ellen játszottunk, öt évvel ezelőtt, a Várady Béla-emlékmeccsen, akkor is Gellei Imre irányította az ellenfelet. Akkor kikaptunk, most ideje visszavágnunk. Természetesen ezúttal sem az eredmény lesz a fontos, hanem az, hogy a közönség újra lássa és megtapsolhassa a régi nagyszerű labdarúgókat. Tagja vagyok az úgynevezett Illovszky Teamnek, amely a kezdetektől felügyeli a stadionépítési projektet, boldog vagyok, hogy immár elkészült az új létesítmény, igazi ünnep lesz a péntek délután Angyalföldön.”

MEGELEVENEDIK A RÉGI IDŐK FOCIJA

Keret, illetve tervezett összeállítás a Vasas-öregfiúk–Magyar válogatott öregfiúk mérkőzésre

Vasas

1–5. perc: Tamás Gy. – Farkas T., Híres, Hegedűs B., Lakinger – Birinyi, Kisteleki, Komjáti, Tóth B. – Puskás L., Ladinszky

6–30. perc: Andrusch – Pecha, Juhár, Mészöly G., Rácz L. – Szijjártó, Rixer, Erős, Tuboly – Bodnár I. (Zvara 16–30. perc), Nyúl (Claude 16–30. perc)

31–45. perc: Sáfár – Zentai, Nahóczky, Gubucz, Csima – Szilveszter, Nagy T., Teodoru, Simon A. – Sowunmi, Kabát

46–60. perc: Sáfár – Mónos, Nahóczky, Tóth K., Tóth A. – Komódi, Váczi, Vincze O., Tieber – Hámori, Kabát

 

A magyar válogatott öregfiúk kerete: Sáfár Szabolcs (mindkét csapatban pályára lép), Balajcza Szabolcs, Király Gábor (kapusok); Bodnár László, Dombi Tibor, Dragóner Attila, Éger László, Fehér Csaba, Gera Zoltán, Horváth Gábor, Keller József, Kenesei Krisztián, Kerekes Zsombor, Lipcsei Péter, Mátyus János, Mészöly Géza (mindkét csapatban pályára lép), Mracskó Mihály, Nyilas Elek, Rósa Dénes, Rudolf Gergely, Szélesi Zoltán, Tisza Tibor, Tököli Attila, Vanczák Vilmos, Véber György, Waltner Róbert, Wukovics László.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik