NB III: Lisztes kihagyta a büntetőt, Nyilas bevert kettőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.05. 19:05
A Soroksár 3–2-re legyőzte a Bp. Honvéd akadémistáit a labdarúgó NB III 8. fordulójának szombati játéknapján, és ezzel megerősítette pozícióját a Középcsoport élén. A keleti éllovas Létavértes idegenbeli sikerrel tudta le a szombatot, és ugyancsak idegenben nyert a Budaörs, amely ezzel átvette a Nyugati csoport első helyét a BKV Előrétől.

KÖZÉPCSOPORT. A soroksári rangadó 3. percében a kispesti akadémisták szerezték meg a vezetést Lőrinczy Attila révén, a hazaiak ifjabb Nyilas Elek büntetőjével egyenlítettek a játékrész derekán. A második félidő elején a Soroksár két újabb büntetőt lőhetett – az elsőnél szabálytalankodó Botka Endrét ki is állították a vendégektől. Az első büntetőt Lisztes Krisztián a kapufára lőtte, a hat perccel később befújt másodikat Nyilas értékesítette. Noha a szemfüles Bobál Gergely révén a Honvéd még egyszer egyenlíteni tudott, Nehéz Máté hajrábeli góljával a hazaiak otthon tartották a három pontot.KÖZÉPCSOPORT. A soroksári rangadó 3. percében a kispesti akadémisták szerezték meg a vezetést Lőrinczy Attila révén, a hazaiak ifjabb Nyilas Elek büntetőjével egyenlítettek a játékrész derekán. A második félidő elején a Soroksár két újabb büntetőt lőhetett – az elsőnél szabálytalankodó Botka Endrét ki is állították a vendégektől. Az első büntetőt Lisztes Krisztián a kapufára lőtte, a hat perccel később befújt másodikat Nyilas értékesítette. Noha a szemfüles Bobál Gergely révén a Honvéd még egyszer egyenlíteni tudott, Nehéz Máté hajrábeli góljával a hazaiak otthon tartották a három pontot.

KELETI CSOPORT. A Létavértes Kertész Tamás második félidei duplájával győzött a remek idényrajt után visszaeső Tiszaújváros vendégeként, így továbbra is vezeti a tabellát. A csapnivalóan rajtoló Eger sorozatban a harmadik meccsén szerzett pontot, a Hajdúböszörmény elleni, három piros lapot (egyet a hazaiaknak, később kettőt a vendégeknek) hozó rangadón 1–1-et játszó Felsőtárkány immár öt forduló óta veretlen, míg a Jászapáti a 39. életévében járó Kotula László két góljára alapozva győzte le a Nyírbátort.

NYUGATI CSOPORT. A Budaörs Feil Máté és Jovánczai Zoltán góljával 2–0-ra győzött Mosonmagyaróváron, és ezzel megelőzte a Szombathelyen egy pontot kasszírozó, eddigi éllovas BKV Előrét. A Csepel Teplán János 81. percbeli tizenegyesgóljával óvta meg veretlenségét – a gólszerzőt nem sokkal később kiállították –, a Nagyatád Dragan Zsmukics 87. percbeli góljával gyűrte le a Tökölt, és három gól nélküli döntetlen után megszerezte első hazai győzelmét.

LABDARÚGÓ NB III, 8. FORDULÓ

KELETI CSOPORT
Szombati mérkőzések
Felsőtárkány–Hajdúböszörmény 1–1
Tiszaújváros–Létavértes 0–2
Jászapáti–Nyírbátor 3–2
Kazincbarcika–Eger 0–0
TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Szombati mérkőzések
Orosháza–Monor 3–2
Gyula–Maglód 3–1
Baja–Szeged 1–1
Videoton II–Komló 1–0
Szekszárd–Bölcske 1–0
Soroksár–Honvéd-MFA 3–2
TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Szombati mérkőzések
Balatonfüred–Győri ETO II 0–1
Haladás II–BKV Előre 0–0
Nagyatád–Tököl 2–1
Csepel–Dorog 1–1
Veszprém–Újbuda 1–2
Mosonmagyaróvár–Budaörs 0–2
Körmend–Diósd 0–1
TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik