Nem bírt egymással a Vasas és a DVSC a rangadón

BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), PATAI GERGELY (percről percre)BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), PATAI GERGELY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.08.29. 18:05
null
Nagy küzdelem után döntetlen született az NB II rangadóján (Fotó: Dömötör Csaba)
A várakozásoknak megfelelően izgalmas és kiélezett rangadót vívott egymással a Vasas és a DVSC a labdarúgó NB II 7. fordulójában, s bár Zöldesi elképesztő öngóljával hamar vezetést szerzett a házigazda, a hajdúságiak Baráth Péter révén egyenlítettek, így ponttal távoztak a fővárosból.


LABDARÚGÓ NB II

7. FORDULÓ

VASAS FC–DVSC 1–1 (1–1)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 3497 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Aradi József, Berényi Ákos)
VASAS: Jova – Szivacski (Kleisz, 76.), Litauszki, Csató M., Silye – Viczián, Hidi M. S. – Hinora, Radó (Balajti, 82.), Pekár (Szatmári L., 61.) – Feczesin. Megbízott vezetőedző: Tóth András
DVSC: Zöldesi – Kinyik, Szatmári Cs., Poór, Korhut – Bódi, Varga J., Baráth P. (Bényei, 80.), Ferenczi J. – Bárány (Tischler, 73.), Szécsi (Sós B., 62.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Zöldesi (22. – öngól), ill. Baráth P. (49.)
MESTERMÉRLEG

Tóth András:
– Nagyon nehéz találkozón vagyunk túl. A csapat gödörben van, de a mai teljesítménnyel elkezdtünk kikászálódni belőle. Játékban kissé kevesek voltunk, de szervezetten futballoztunk, a srácok mindent kiadtak magukból, az összkép pozitív számomra. Igazságos a döntetlen, a teljesítményünkkel elégedett lehetek. Nem szeretem, ha lötyögnek, sétálnak a labdarúgók, ezért amíg én irányítok, ki fogom taposni a játékosokból, hogy magas fordulatszámon, agresszíven menjenek bele a meccsbe. Ez az alap, és ha jó játékkal párosul, nagy sikereink lehetnek.
Kondás Elemér:
– Nagyon jó, hajtós mérkőzést játszottunk. Számítottam rá, hogy Bene Ferenc távozásával elszánt Vasassal találkozunk, de a mérkőzés elején úgy éreztem, tartottak tőlünk a hazaiak. Jól kezdtünk, ám a kapott gól demoralizálta a csapatot. A félidőben rendeztük a sorokat, szerencsére elég hamar betaláltunk, majd Jova Levente több bravúrt mutatott be. Győzni jöttünk, úgyhogy sajnálom, hogy csak egy ponttal távozunk.

AZ NSO TV A VASASBÓL FECZESIN RÓBERTTEL BESZÉLGETETT A MÉRKŐZÉS UTÁN

A DVSC GÓLJÁT SZERZŐ BARÁTH PÉTER UGYANCSAK A KAMERÁNK ELÉ ÁLLT

ÖSSZEFOGLALÓ

Új színtéren találkoztak a régi vetélytársak: a szebb napokat megélő klubok 85. alkalommal mérték össze erejüket bajnokin – ám eddig mindig az élvonalban mérkőztek meg. Noha a Vasas és a Debrecen első NB II-es összecsapását sokan a másodosztály rangadójának mondták, a megnevezés inkább a párosítás múltjának szólt, mintsem a résztvevők formájának. A Loki ugyan a forduló előtt vezette a tabellát, nem állítható, hogy játékával toronymagasan kiemelkedne a mezőnyből. A Vasas csupán a 10. helyen szerénykedett, s ennek meglett a következménye: az angyalföldiek vezetősége csütörtökön megvált Bene Ferenc vezetőedzőtől. A csalódást keltő szereplés dacára szép számban megjelenő hazai szurkolók választ szerettek volna kapni a kérdésre, vajon tényleg az edző személye állt-e az együttes kibontakozásának útjában, vagy a visszafogott teljesítményért inkább a játékosokat terheli a felelősség.

A menesztett szakvezető helyét ideiglenesen Tóth András másodedző vette át, s jelentősen átalakította csapatát: kihagyta a keretből Vernes Richárdot, a padra ültette a csapatkapitány Szatmári Lórándot és a négygólos Balajti Ádámot, kezdőként adott lehetőséget ugyanakkor az eddig mellőzött Szivacski Donátnak, Viczián Ádámnak és a térdsérüléséből felépülő Feczesin Róbertnek.

Az első percekben inkább a vendégek tűntek aktívabbnak és magabiztosabbnak, akik Bárány Donát fejese után kis híján vezetést szereztek, Jova Levente azonban látványos mozdulattal ütötte ki a léc alól a labdát. A bravúros védést követően monszunszerű eső zúdult az Illovszky Rudolf Stadionra, és ez jelentősen befolyásolta a mérkőzés alakulását. A csúszós labda kibabrált a debreceniek U21-es válogatott kapusával: Zöldesi Illés a 22. percben a saját kapujába öklözte azt egy veszélytelennek tűnő bal oldali beadás után. A ritkán látható potya gól megzavarta a Debrecent, szurkolói az esetlen játékot látva ébresztőt kiabáltak. A Vasas átvette a kezdeményező szerepét, távoli lövésekkel próbálkozott a felázott talajon – hiába.

A második félidőt is a Loki kezdte jobban, s ami az első játékrészben kimaradt, ekkor már bement. A második NB II-es mérkőzésén pályára lépő Baráth Péter a Szeged-Csanád elleni gólja után ismét betalált, ezúttal sebességét kihasználva került helyzetbe, s hidegvérének köszönhetően értékesítette lehetőségét. A 18 esztendős támadó középpályás az egész mérkőzésen jó teljesítményt nyújtott, nem lógott ki rutinos társa, Varga József mellől – jó volt a pályán látni egy saját nevelésű, csakugyan tehetséges fiatalt.

Az egyenlítés után a debreceniek akarata érvényesült, erőtlen távoli lövéseik után azonban a labda a legtöbb esetben méterekkel elkerülte a kaput. A Vasas dicséretére váljék, hogy hátul állta a sarat, de nem tudott hatékony játékkal kirukkolni, s csak elvétve ért fel ellenfele kapujához. Ezért aztán igazságosnak nevezhető a döntetlen – csalódott inkább Kondás Elemér csapata lehet, amely nem tudta kihasználni a Vasas gyengélkedését. 1–1

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Debreceni VSC742112–3+914
2. Szolnoki MÁV FC64117–5+213
3. FC Ajka64214–4+1012
4. Gyirmót FC Győr64210–6+412
5. Szombathelyi Haladás632112–6+611
6. Dorogi FC63217–70 11
7. Nyíregyháza Spartacus63125–3+210
8. Vasas FC724113–10+310
9. Békéscsaba 1912 Előre6247–5+210
10. Budaörs6339–8+19
11. Pécsi MFC62317–4+39
12. BFC Siófok621310–15–57
13. Szentlőrinc62137–12–57
14. Kazincbarcika SC61326–7–16
15. ETO FC Győr61326–8–26
16. Soroksár SC61233–6–35
17. Kaposvári Rákóczi FC6427–10–34
18. Debreceni EAC6154–10–63
19. FC Csákvár6334–13–93
20. Szeged-Csanád Grosics Akadémia6243–11–82

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Hármas sípszó hasított az Illovszky Rudolf Stadion légterébe, a labdarúgó NB II szombati rangadóján igazságos döntetlent játszott egymással a Vasas és a DVSC. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Három perc a hosszabbítás.

89. perc: MI MARADT KI! Megnyerhette volna a mérkőzést a Vasas, de Silye beadását követően a debreceni kapu torkában Poór becsúszva mentett a remek ütemben érkező Feczesin elől.

88. perc: Hatodik alkalommal villant a sárga lap a találkozón, ezúttal Ferenczit figyelmeztette a játékvezető.

84. perc: Ismét szögletből veszélyeztetett a Debrecen, Bódi veszélyesen csapódó sarokrúgását Litauszki fejelte ki az öt és feles sarkáról.

82. perc: Cseréltek az angyalföldiek is, a gyengén muzsikáló Radó helyére Balajti érkezett.

80. perc: Utoljára változtatott Kondás Elemér, a gólszerző Baráth Pétert Bényei váltotta.

77. perc: Korhut kapott sárga lapot reklamálásért.

76. perc: A házigazda is kihasználta második cserelehetőségét, Szivacski helyén Kleisz folytatja.

73. perc: Újabb csere debreceni oldalon, Bárány helyére a nyáron szerződtetett Tischler érkezett.

A hajrához közeledve veszélyesebben futballozik a Debrecen, de teljesen nyílt a mérkőzés, bármelyik csapat megszerezheti a három pontot.

69. perc: Ferenczi gondolt egy merészet, s harminc méterről sistergős lökettel kínálta meg Jovát, aki látványos robinzonáddal tornázta ki a labdát a léc alól.

62. perc: Kondás Elemér is változtatott, Szécsi helyére Sós Bence érkezett.

61. perc: Először cserélt a Vasas, Pekárt Szatmári Lóránd váltotta.

60. perc: Feczesin készített Hinora elé, akit Poór szerelt a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

58. perc: Szécsiről maradtak le az angyalföldi védők, ám a debreceni támadó hat méterről a jobb alsó mellé fejelt.

57. perc: Bódi jobboldali szögletét követően Ferenczi lőhetett távolról, a labda Litauszki térdéről vágódott vissza a mezőnybe.

49. perc: GÓL, EGYENLŐ! Ferenczi tálalt fejjel Baráth Péter elé, aki mellel maga elé tette a labdát, s Csató mellől, éles szögből a bal alsóba gurított. 1–1!

3497 fő a hivatalos nézőszám.

46. perc: Folytatódik a találkozó, egyik szakvezető sem változtatott a szünetben.

A forduló többi találkozójára vasárnap kerül sor, többek között Gyirmót–Szolnok, valamint Kaposvár–Haladás mérkőzést is rendeznek a labdarúgó NB II 7. fordulójában.

Egy kis számtan a szünetre: mindkét csapat háromszor próbálkozott lövéssel, az angyalföldiek két alkalommal, a hajdúságiak egyszer találták el a kaput.

45. perc: Véget ért az első játékrész, egygólos hazai vezetésnél vonulnak pihenőre a felek.

Egy percet hosszabbít Andó-Szabó Sándor.

44. perc: Szécsi adott jó labdát Báránynak, akit az utolsó pillanatban szerelt szabályosan Litauszki.

42. perc: Szivacski is besárgult, miután szabálytalanságát követően hevesen reklamált a játékvezetőnél.

Kondás Elemér szemmel láthatóan elégedetlen csapata játékával, a kapu mögött már melegítenek is a debreceni cserejátékosok.

37. perc: Viczián próbálkozott lövéssel tizennyolc méterről, a Korhut lábán irányt változtató labdát Zöldesi tolta ki szögletre.

34. perc: Bódi kapott jó labdát a balösszekötő helyén, majd a bal alsó sarkot vette célba, ám néhány métert tévedett.

A gól óta a debreceniek futballoznak mezőnyfölényben, ami egyelőre helyzetekben nem mutatkozik meg. Időközben elvonultak a viharfelhők a stadion felől, kitisztult az ég.

22. perc: ÖNGÓLLAL VEZET A VASAS! Silye baloldali beadását a kapuját három méterrel elhagyó Zöldesi próbálta meg jobb kézzel kiöklözni, ám a vizes labda gellert kapott, és a debreceni kapuba pattant. 1–0!

19. perc: LEHETŐSÉG! Pekár baloldali szabadrúgását Feczesin csúsztatta meg hét méterre Zöldesi kapujától, ám a debreceniek fiatal hálóőre a léc fölé tolta a fejest.

18. perc: A szabadrúgás elvégzését megelőzően Szatmári rángatta meg Feczesint, így ismét a zsebéhez nyúlt Andó-Szabó Sándor.

17. perc: Villan a mérkőzés második sárgája, a Pekárt megakasztó Kinyik kapta.

Ragyogó napsütésben kezdődött a találkozó, ám időközben leszakadt az ég, megérkezett a nyári zápor Angyalföldre.

6. perc: HELYZET! Bódi beadását követően Bárány fejelhetett tisztán, Jova azonban látványos vetődéssel kitolta a léc alá tartó labdát.

Rangadóhoz méltó hangulat uralkodik a lelátón, hozzávetőleg 3500 néző váltott jegyet az összecsapásra.

2. perc:Hinora lépett oda Korhutnak, a játékvezető sárga lappal figyelmeztette.

Vasas–Debrecen rangadó az NB II 7. fordulójában (Fotó: Dömötör Csaba)
Vasas–Debrecen rangadó az NB II 7. fordulójában (Fotó: Dömötör Csaba)

A hazaiak piros mezben és kék nadrágban, a hajdúságiak tiszta fehérben futballoznak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

A rangadót a korábbi 51-szeres magyar válogatott labdarúgó, Huszti Szabolcs is a helyszínen tekinti meg.

Nyolcvanötödik alkalommal lép pályára egymás ellen a két csapat, ám ez az első alkalom, hogy a másodosztályban csapnak össze. Legutóbb 2018 áprilisában találkoztak a felek, természetesen az élvonalban, az a találkozó a Vasas 3–2-es győzelmével zárult.

A bajnokság elején sokan azt hangoztatták, hogy a DVSC és Vasas a feljutás két legnagyobb esélyese, de láthatjuk, a másodosztályban mindenkivel számolni kell, nem lehet senkit sem leírni – nyilatkozta a DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér a klub honlapjának. – Mivel a Vasas menesztette Bene Ferencet, szombaton a másodedző irányítja ellenünk az együttest. Nem tudom, mennyire nyúl bele a csapatba, de két nap alatt nem lehet nagyot változtatni. Készültünk a Vasas korábbi mérkőzéseiből, szerintem valami hasonló játékra törekszenek majd, de elsősorban magunkra szeretnénk koncentrálni.”

A házigazda Vasas a vártnál gyengébben rajtolt a bajnokságban, az angyalföldiek az első öt fordulóban két győzelem mellett három döntetlent játszottak, legutóbb pedig a Budaörs ellen szenvedtek kétgólos vereséget, ami Bene Ferenc állásába került. A menesztett vezetőedző szombati lapszámukban nyilatkozott kollégánknak, Bodnár Zalánnak, és többek között elmondta, hogy a történtek ellenére bátran néz a tükörbe. A tabellán tizedik helyen álló piros-kékeket a korábbi másodedző, Tóth András irányítja majd a listavezető DVSC elleni rangadón.

Köszöntjük kedves olvasóinkat! A Merkantil Bank Liga egyik legjobban várt összecsapását rendezik az Illovszky Rudolf Stadionban, ahol a szakértők által előzetesen a feljutás két legnagyobb esélyesének tartott csapat, a Vasas és a Debreceni VSC méri össze erejét. A tabellán tizedik helyen álló angyalföldiek hátránya jelenleg négy pont a listavezető hajdúságiakkal szemben. A rangadót az M4 Sport élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik