Radó András duplája döntött Angyalföldön

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2021.08.15. 18:50
null
Jova Levente (kékben) fontos bravúrokkal járult hozzá a Vasas győzelméhez (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB II 3. fordulójában a Csákvár alaposan megnehezítette az angyalföldiek dolgát. Bár a második félidő elején már két góllal vezetett a Vasas, az utolsó negyedórában nagyon beszorult a vendéglátó, és minden energiáját felemésztette, hogy megőrizze minimális előnyét (2–1).

 

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ

VASAS–AQVITAL FC CSÁKVÁR 2–1 (1–0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1233 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Huszár Balázs, Máyer Gábor)
VASAS: Jova – Szivacski, Viczián, Otigba, Silye – Márkvárt (Pátkai, 86.), Berecz, Sztojka (Szilágyi Sz., a szünetben) – Szatmári L. (Rétyi, a szünetben) – Radó (Pekár, 76.), Bobál G. (Birtalan, 76.). Vezetőedző: Kuttor Attila
AQVITAL: Auerbach – Csirmaz, Vaskó, Dulló, Bencze – Baracskai (Mim, 60.), Mészáros D. (Ominger, 60.), Magyar Zs., Kalmár B. – Torvund (Murai, 76.) – Takács T. Vezetőedző: Mónos Tamás
Gólszerző: Radó (19., 50. – az elsőt 11-esből), ill. Takács T. (60.)
MESTERMÉRLEG

Kuttor Attila: – Senki sem mondta, hogy könnyű lesz... Nem is volt az, bár magunknak tettük nehézzé. Többször is lezárhattuk volna a meccset, nem éltünk a lehetőségeinkkel, és emiatt lett ilyen szoros a vége.
Mónos Tamás: – Nem akármilyen három meccsen vagyunk túl. DVTK, Budafok és most a Vasas, és mindannyiszor helytálltunk. Bátor focit kértem a csapatomtól, és ezt igyekeztek is megvalósítani a játékosaim. Az ellenfél térfelén többször is sikerült labdát szereznünk, de sajnos a befejezések nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. Hiszem, hogy ez a játékstílus eredményre fog vezetni.

ÖSSZEFOGLALÓ

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiak már a második percben óriási helyzetet alakítottak ki, de Bobál Gergő elpepecselte a lehetőséget. A vendégek ígéretükhöz híven nem védekezni érkeztek a Fáy utcába, s Baracskai révén ők is villámgyorsan kialakították saját ziccerüket, de a csákvári csapatkapitány az ötös sarkáról nem találta el a kaput. A játékrész feléhez közeledve aztán Radó András hozta – mondhatni –szokásos tizenegyesét, és máris a vendéglátóknál volt az előny. A félidő hajrájában mindent elkövetett a Csákvár az egyenlítés érdekében, de Kalmár Benedek parádés megmozdulását Jova Levente hasonlóan szép mutatvánnyal hatástalanította, így angyalföldi előnnyel térhettek pihenőre a csapatok.

A szünet után újabb Radó-góllal kezdett a Vasas, s ekkor úgy tűnt, el is dőlt a három pont sorsa (2–0). A Fejér megyei együttes azonban nem adta fel, Takács T. révén szinte a semmiből szépített, s ettől megint egy csapásra izgalmas lett a találkozó (2–1). Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a Csákvár mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, míg a Vasas végleg lezárhatta volna a meccset. Mivel újabb gól nem született, a hazaiak örülhettek a győzelemnek.

Érthető volt a piros-kék játékosok öröme, begyűjtötték a három pontot a Csákvár ellen (Fotó: Meder István)
Érthető volt a piros-kék játékosok öröme, begyűjtötték a három pontot a Csákvár ellen (Fotó: Meder István)
AZ NB II ÁLLÁSA
1. Nyíregyháza Spartacus3217–3+47
2. Szeged-Csanád Grosics Akadémia3215–1+47
3. Szolnoki MÁV FC3217–4+37
4. Diósgyőri VTK3214–2+27
5. Kecskeméti TE32110–6+46
6. Dorogi FC3216–5+16
7. Vasas FC3215–4+16
8. ETO FC Győr3123–2+15
9. Szombathelyi Haladás3122–1+15
10. Budafoki MTE31116–3+34
11. Budaörs31116–60 4
12. FC Csákvár3123–4–13
13. Szentlőrinc SE333–30 3
14. BFC Siófok332–20 3
15. Pécsi MFC3212–3–12
16. Békéscsaba 1912 Előre3123–5–21
17. FC Ajka3123–6–31
18. Tiszakécske3123–7–41
19. Soroksár SC3123–8–51
20. III. Kerületi TVE331–9–80

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Szilasi játékvezető lefújta a mérkőzést, 2–1-re nyert a Vasas.

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

86. perc: Utolsó Vasas csere: Márkvártot Pátkai váltja.

82. perc: Magyar 28 méteres, életerős lövését Jova csak kiütni tudta, Murai azonnal duplázott, de nem találta el a kaput.

76. perc: Cserék mindkét oldalon: a Csákvárnál Torvund helyére Murai, a Vasasnál Radó helyére Pekár, Bobál helyére Birtalan érkezett.

73. perc: Meccslabda lehetett volna, bár még van 20 perc... Berecz hajszálpontos kiugratása után Radó már csak Auerbach-hal állt szemben a kaputól 8 méterre, de önzetlen akart lenni és lövés helyett passzolni akart, rosszul...

70. perc: Ivószünet.

69. perc: Magyar Zsolt rántotta vissza a meglóduló Radót, jogos a sárga.

66. perc: Radó futott be egy hosszú labdát a balösszekötő helyén, Auerbach rosszul mozdult ki kapujából, így könnyedén guríthatott vissza az alapvonalról, de Szilágyi Szabolcs 8 méteres lövését a gólvonalról kivágta Bencze.

60. perc: Kettős csákvári csere: Baracskai helyére Mim, Mészáros helyére Ominger érkezett.

60. perc:Most nem volt benne a levegőben: Takács kapott egy remek kiugratást a jobbösszekötő helyén, s a tehetetlen Jova mellett 11 méterről, higgadtan a jobb sarokba lőtt, 2–1.

53. perc: Kalmár Benedek kapott sárga lapot.

50. perc: Silye remekül futotta meg a bal oldalt, az alapvonalról keményen középre lőtte a labdát, Bobál 5 méteres lövésébe még belevetődtek a csákvári védők, ám a második hullámban érkezett Radó és 10 méterről, jobbal kilőtte a jobb alsót, 2–0.

48. perc: Csákvári szöglet után Bencze Márk a jobb oldalról, ballal remekül tekert középre, Jova a kapujából kirepülve ütötte el a labdát Takács feje elől.

46. perc: Kettős csere a hazaiaknál: Szatmári Lóránd, illetve Sztojka Dominik helyére Rétyi Róbert és Szilágyi Szabolcs érkezik a folytatásra.

45+1. perc:Szilasi játékvezető lefújta az első félidőt.

45. perc: Egy perc lesz a hosszabbítás.

39. perc: Torvund a jobbösszekötő helyéről élesen belőtte a labdát a tizenegyes pont tájékára, Baracskai érkezett, de Viczián szorításában nem tudta átvenni a labdát és így Jova menteni tudott.

Bencze Márkék mindvégig kemény feladat elé állították a hazaiakat (Fotó: Meder István)
Bencze Márkék mindvégig kemény feladat elé állították a hazaiakat (Fotó: Meder István)

35. perc: A meccs legszebb jelenete: Magyar keresztlabdája után Kalmár Benedek a bal oldali vonal mellől indulva becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd jobbal óriási lövést eresztett meg a bal felső irányába, Jova óriási bravúrral szögletre tenyerelte a labdát.

25. perc: Szilasi játékvezető ivószünetet rendelt el.

21. perc: Sztojka Dominik kapott sárga lapot.

19. perc: Bár Auerbach érezte az irányt, talán még hozzá is ért a labdához, de Radó büntetője a jobb sarokban kötött ki, 1–0.

19. perc: Radó került lövőhelyzetbe a balösszekötő helyén, 10 méteres lövése elakadt Vaskóban, az ismétlés előtt azonban a vendégek védője buktatta. Tizenegyes!

16. perc: Magyar szépen hozta ki a labdát a csákvári térfélről, Baracskaihoz játszott a jobb szélen, aki ballal remekül tekert középre, Jova az utolsó pillanatban szedte össze a labdát a berobbanó Takács elől.

7. perc: Bobál a tizenhatos vonaláról, félfordulatból lőtt, de Auerbach vetődve hárított.

6. perc: Ez is helyzet! Bal oldali bedobás után a labda a hosszú saroknál álló Baracskai elé pattant, aki az ötös sarkáról, óriási helyzetből a léc fölé lőtt.

2. perc: Azonnal Vasas ziccer: Berecz szép szóló után remekül tolta ki a labdát a balösszekötő helyén kilépő Bobál elé, aki azonban addig várt a lövéssel, míg Vaskó közbelépett, és róla szögletre pattant a labda.

A mérkőzés előtt a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áront köszöntötték a pályán (Fotó: Meder István)
A mérkőzés előtt a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áront köszöntötték a pályán (Fotó: Meder István)

1. perc: Szilágyi Áront, a háromszoros olimpiai bajnok vívót köszöntötte a hazai klub a kezdőrúgás előtt. A hazaiak tiszta pirosban, a vendégek sárgában léptek pályára.

Hogy Kuttor Attila elégedetlen volt csapata diósgyőri teljesítményével bizonyítja, négy helyen is változtatott kezdőcsapatán. Ugyanakkor Mónos Tamás kényszerből nyúlt bele együttesébe, a kiállított Bakos Szabolcsot és a Puskás Akadémia keretébe bekerülő Komáromi Györgyöt is nélkülöznie kellett legutóbb győztes tizenegyéből.

A két tavalyi NB I-es gárda, a Diósgyőr és a Budafok után most a feljutás nagy esélyesének számító Vasas vár a nyáron átalakult csákvári legénységre. Hogy a vereség, majd győzelem után mire megy bátor játékával a bajnokság harmadik favoritjával szemben a Csákvár, este kilenc órára kiderül...

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az előző játéknapon a DVTK-tól vereséget szenvedő Vasas a 2. fordulóban a Budafokot bravúrosan legyőző Csákvárral.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik